Cele mai bune sfaturi să-ţi adormi bebeluşul

Una dintre cele mai frecvențe întrebări legate de îngrijirea bebelușului este cea legată de somn: Cum să adormi bebelușul? Cele mai bune sfaturi oferite de alți părinți.

23 dec. 2018, 17:47
Cele mai bune sfaturi să-ţi adormi bebeluşul

Nu astepta prea mult timp pana sa-l pui la somn

Cu cat mai tarziu iti pui bebelusul la somn, cu atat mai greu va adormi, sustin tot mai multi parinti.

„As fi dorit sa-mi fi spus cineva atunci, la inceput, ca este mai bine sa-mi pun bebelusul mai dreveme la somn, decat prea tarziu si ca astfel va avea mai multe sanse sa doarma toata noaptea!”.

„Atunci cand a avut bebelusul nostru 6 luni ne-am dat seama ca-l tineam prea mult treaz, de aceea timp de 2 saptamani i-am „setat” programul de somn de la 6.30 seara si de atunci a inceput sa doarma toata noaptea, trezindu-se la 6 dimineata”, scrie o mamica pentru babycenter.com 

Daca se trezeste in timpul noptii, pastreaza acea atmosfera de „Semi-adormire”

Vorbeste-i in soapta, canta-i incet, leagana-l si evita actiunile care l-ar trezi definitiv.

„Este mai simplu sa-ti tii bebelusul in acel mod „de adormire” daca in camera este semi-intuneric si bebelusul este infasat pe timpul noptii”.

Nu este niciodata prea devreme pentru a-i forma o rutina.

Poti incepe o mica rutina sau sa introduci cateva obiceiuri sanatoase legate de somn inca de cand bebelusul are o luna.

Este importanta si rutina din timpul zilei.

Ai grija la reprizele de somn din timpul zilei: cand si cat doarme bebelusul, astfel incat sa nu afecteze somnul de noapte.

„Daca mi-ar fi spus cineva sa nu-mi las bebelusul sa aiba reprize de somn de cate 3 ore in timpul zilei, mi-ar fi fost mai simplu si mai usor apoi sa-i gestionez somnul de noapte”.

„Reprizele de somn din timpul zilei sunt importante, de aceea nu trebuie sa fie „sarite” din program. Am gresit de cateva ori atunci cand neglijam somnul din timpul zilei si din aceasta cauza, timp de cateva nopti bebelusul a fost foarte agitat noaptea si se trezea des”.

Iti cunosti cu adevarat copilul? „Indiferent de ce iti vor spune  altii, unele metode de adormire s-ar putea sa nu functioneze in cazul puiului tau, de aceea este esential sa-ti cunosti bebelusul sis a aplici doar strategiile care corespund cu nevoile lui”.

Citeste continuarea pe superbebe.ro