Cele mai BUNE şi EFICIENTE remedii ANTICELULITĂ. Iată cu ce trebuie să masezi pielea

Celulita este o problemă care afectează o mare parte dintre femei. Pentru a scăpa de această afecţiune este nevoie să ai un regim alimentar sănătos şi să faci sport. Cu toate acestea, poţi apela şi la câteva remedii naturiste, homemade, care vor elimina, cu siguranţă, aspectul de "coajă de portocală".

22 mai 2014, 06:07
Cele mai BUNE şi EFICIENTE remedii ANTICELULITĂ. Iată cu ce trebuie să masezi pielea

Potrivit cosmeticienilor, nu există femeie în lume imună la celulită. În ciuda faptului că celulita este adesea însoţită de supraponderabilitate, aceasta nu este cauza primordială a acestei afecţiuni, deoarece există şi femei cu siluetă care se plâng de prezenţa celulitei.

Cel mai eficient tratament pentru combaterea celulitei constă în adoptarea unui regim alimentar sănătos şi echilibrat care va furniza organismului nutrienţii necesari pentru menţinerea elasticităţii pielii, ajutând totodată şi la pierderea în greutate. Este important să reduci consumul grăsimilor de origine animală şi să optezi pentru alimentele fierte, fripte sau coapte. De asemenea, dacă doreşti să scapi de celulită trebuie să nu exagerezi nici cu dulciurile.

Citeşte şi Topul alimentelor care combat în mod eficient celulita

Un alt element esenţial care te ajută să previi depunerile de grăsime este sportul. Este recomandat ca de 2-3 ori pe săptămână să faci exerciţii fizice.

Remedii naturiste care vă ajută să scăpaţi de celulită:

1. Împachetări cu cafea. Cafeina este unul dintre ingredientele cheie din tratamentele anticelulită. Tot ce ai nevoie este o ceaşcă de zaţ de cafea şi puţin ulei de măsline. Amestecă cele două ingrediente şi pasta obţinută se întinde prin masaj delicat în zonele cu probleme. Foloseşte apoi o folie alimentară pentru a împacheta aceste zone pe care ai aplicat pasta. Acoperă-te cu mai multe pături şi rămâi aşa aproximativ 30 de minute. Clăteşte apoi cu apă caldă şi rece, alternativ.

Citeşte şi Băutura uşor de preparat care topeşte celulita

2. Împachetări cu argilă şi muşeţel. Împachetările cresc elasticitatea pielii şi previn apariţia inflamaţiilor. Se amestecă pudra de argilă cu extract de muşeţel cald până când se omogenizează şi devine o pastă mai moale. Zonele afectate de celulită se acoperă cu această pastă şi se lasă să se usuce, iar după 20 minute se îndepărtează cu apă caldă.

3. Împachetări cu alge marine. Unele alge marine ajută la eliminarea toxinelor din zonele afectate de celulită, ameliorând efectul de „coajă de portocală”.

De exemplu, ingredientele din spirulină ajută la regenerarea ţesuturilor, la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, dar şi a aspectului pielii. Pisează câteva capsule de spirulină până obţii un praf fin. Amestecă acest praf fin cu ulei sau cremă pe bază de ardei iute. Masează această mixtură câteva minute pe zonele cu probleme. Pentru un efect mai intens şi eficient, poţi lăsa crema să acţioneze circa 20 de minute şi apoi clăteşte cu apă caldă.

4. Împachetări cu ceai de soc. Socul este cunoscut ca având efecte foarte bune în ceea ce priveşte eliminarea celulitei. Prepară un ceai de soc concentrat astfel: la o jumătate de litru de apă fierbinte pune 7 plicuri de ceai de soc. Amestecă cu zeama de la o lamaie. Tamponaţi apoi zona afectată de celulită cu ceai de soc şi masaţi în acest timp pielea cu peria anticelulitică. După 5 minute de masaj anticelulitic cu peria anticelulitică aplicaţi celofanul şi rămâneţi cel puţin jumătate de oră cu împachetările pe corp.

Citeşte şi Remedii naturiste de la bunica pentru o piele perfectă

5. Împachetări cu ceai verde. Beneficiile ceaiului verde sunt cunoscute încă din antichitate. Ceaiul verde este util atât băut, cât şi aplicat pe zonele afectate de celulită. Fă un ceai verde concentrat: la 2 litri de apă adaugă la infuzat 10 plicuri de ceai verde. Amestecă apoi infuzia cu zeama de la o lămâie şi 10 picături de vitamina A, precum şi o fiolă de vitamina E. Pune apoi câteva fâşii textile în amestecul de ceai verde concentrat, aplică-le pe zonele afectate de celulită şi acoperă-te. Lasă să acţioneze cel puţin o oră.

6. Masaj cu sare marină. Acest procedeu ajută la consolidarea ţesutului conjunctiv din zonele cu celulită. Masajul cu sare de mare se face sub duş, după care toată suprafaţa corpului este clătită cu apă din abundenţă. La final, se foloseşte o cremă hidratantă sau se şterge cu câteva felii de castravete proaspăt.

7. Varză. Dacă vrei să scapi de celulită, consumă varză. Aceasta ajută la arderea grăsimilor şi la eliminarea toxinelor din organism.

8. Alternaţi apa caldă cu cea rece. Alternarea apei calde cu apa rece la duş stimulează tonifierea pielii, prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui la nivelul ţesuturilor. Jetul duşului trebuie direcţionat dinspre picioare către inimă.

9. Acid silicic. Această substanţă previne apariţia ţesutului adipos, eliminând aspectul de „coajă de portocală”.

10. Ciupituri. Acest tip de masaj luptă împotriva celulitei. Această procedură ajută la înroşirea şi încălzirea anumitor părţi ale corpului, fapt care înseamnă creşterea fluxului sanguin.

11. Ceapă. Această legumă este bogată în fier, magneziu şi calciu, substanţe care îndepărtează grăsimile.

Citeşte şi Celulita, între mit şi adevăr. Lucruri şocante pe care nu le ştiai despre această afecţiune