Celulita, între mit şi adevăr. Lucruri şocante pe care nu le ştiai despre această afecţiune

Celulita este numita deseori cel mai mare blestem al unei femei. Aspectul sau de coaja de portocala si depozitele de grasime de pe solduri sunt cele mai enervate lucruri pentru o femeie. Din pacate insa, se pare ca foarte multe reprezentante ale sexului frumos arunca degeaba milioane de lei pe tratamente anticelulitice, deoarece acestea nu au niciun efect, arata cele mai noi cercetari.

RomaniaTV.net
06 mai 2014, 08:43
Celulita, între mit şi adevăr. Lucruri şocante pe care nu le ştiai despre această afecţiune

Celulita este o boala de piele

Specialistii sustin ca foarte multe persoane nu stiu ce este cu adevarat celulita, motiv pentru care nici nu stiu sa o trateze corect. Potrivit expertilor, celulita nu este o problema ce tine de greutate, ci o afectiune a pielii. Aceasta nu are de-a face cu cat de mult de ingrasi sau cat de mult slabesti.

Din cauza proastei informari asupra acestui aspect, si eforturile pe care le fac femeile pentru a pierde in greutate si pentru a estompa celulita sunt in zadar, sustin cercetatorii. Celulita este, de fapt, un termen inventat in saloane si SPA-uri europene, la sfarsitul anilor ’60 , pentru a descrie aspectul alveolat al pielii de pe coapsele si fesele femeilor.

Din pacate, toate cremele anticelulitice create pana acum nu ajuta la eliminarea celulitei. Nici macar liposuctia, sustin specialistii in domeniu.

Ce este, de fapt, celulita

Conform celor mai noi studii realizate de oamenii de stiinta, celulita este cauzata de atrofia musculara, o afectiune ce apare atunci cand stratul de muschi devine slab si nedefinit si se separa de piele, ducand la aparitia depozitelor de grasime.

Citeşte mai mult pe ele.ro