Nu ţi-ai programat concediul de iarnă? Cele mai bune staţiuni de schi din 2014 în Tirol, Austria

În Tirol se găsesc nu mai puţin de 70 de regiuni de schi. Schiorii găsesc în aceste zone pârtii perfect pregătite, siguranţa zăpezii şi o infrastructură excelentă. Mai jos veţi găsi informaţii despre cele mai atractive oferte pentru practicanţii sporturilor de iarnă, atât pentru cei care au copii, cât şi pentru cei fără micuţi.

24 nov. 2014, 10:50

Großglockner Resort Kals Matrei. Cele două regiuni de schi Kals Glocknerblick şi Matrei Goldried s-au unit din decembrie 2008. Regiunea de schi are dimensiuni impresionante şi este rezultată după unirea celor două, Matrei-Glodried şi Kals, situată pe muntele Großglockner (acces din cele două localităţi).

Printre punctele de atracţie ale staţiunii se numără bucătăria de înaltă clasă de pe Cimaross, de la 2621 metri altitudine, la restaurantul Adler-Lounge. Restaurantul este unic, din punct de vedere architectural şi culinar.

Pentru familişti, resortul beneficiază de un spaţiu special dedicat copiilor, unde se pot juca sub supravegherea unui personal specializat, la staţiunea Goldried. Zona pentru începători se află în centrul staţiunii Kals. Copiii cu vârsta până în 18 ani beneficiază de preţuri speciale.

Ghețarul Sölden, alegerea perfectă pentru schi la înălţime

Sölden oferă tuturor doritorilor magia pârtiilor lungi. Cei 150 de kilometri de pârtii ai regiunii de schi pornesc de la o altitudine de 1.350 de metri ajungând până la 3.250 de metri. Sölden are trei vârfuri la 3.000 de metri altitudine.

Staţiunea Hochzillertal-Hochfügen

Aici se poate schia fără timp de aşteptare, coborârile au loc pe o varietate impresionantă de pârtii, schiorii putându-se bucura de siguranţa zăpezii şi de transport prin intermediul telescaunelor. Cele 2 regiuni de schi asociate, Kaltenbach şi Hochzillertal, dispun de 37 instalaţii de urcare şi peste 171 km de pârtii aflate pe „Gold-Steff” Eberharters Hausbergen şi formează una dintre cele mai îndrăgite zone de schi din Tirol.

Muntele Johann in Tirol are cea mai sigură zăpadă

Muntele din St. Johann in Tirol şi Oberndorf are cea mai sigură zăpadă din partea de nord a masivului Kitzbühler Horn. Aici puteţi găsi 60 de kilometri de pârtii, din care 23 de kilometri sunt pârtii albastre și 30 roşii, precum și 17 instalaţii de urcare, care garantează o distracţie diversificată la schi la o altitudine între 670 și 1.700 de metri, nelăsând nicio dorinţă neîndeplinită.

Vacanţă în SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Regiunea SkiWelt Wilder Kaiser–Brixental este cea mai mare regiune de schi interconectată din Austria şi face parte din regiunile cu cea mai mare siguranță a zăpezii şi diversitate în ceea ce priveşte sporturile de iarnă practicabile din Alpi. 91 de instalaţii de urcare conectează cei 279 de kilometri de pârtii, care îşi aşteaptă pasionaţii de coborâri pe zăpadă neatinsă.

Mai multe informaţii şi oferte de vacanţă găsiţi aici: www.visittirol.ro