Cele mai ciudate reacţii ale corpului uman, explicate ştiinţific

De ce ţi se face pielea găină când auzi o melodie cu mare încărcatură emoţională şi cum este oare posibil să te mănânce ochiul? La aceste întrebări, dar şi la altele care vizează bizareriile corpului uman, oamenii de ştiinţă au găsit explicaţii.

RomaniaTV.net
27 nov. 2015, 09:27
Cele mai ciudate reacţii ale corpului uman, explicate ştiinţific

De ce plangem cand radem cu pofta

Din ras in plans, toti am trecut prin aceasta stare in momente in care radeam cu atata pofta incat ne-au dat lacrimile. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Maryland (SUA) au constatat ca plansul si rasul sunt, de fapt, reactii psihologice similare.

Citeşte şi  Ce se întâmplă înainte de moarte? Chimiştii explică cum se simt oamenii înainte de evenimentul nefericit VIDEO

Ambele au loc in momente de excitare emotionala puternica. Desi multi dintre noi asociem plansul unei stari de tristete, de suparare, generarea lacrimilor de catre globul ocular este un proces mult mai complex, fiind declansat de o varietate de factori. Plansul nu tine doar de tristete, el poate aparea pe fondul durerii, al nervilor, dar si al unei stari de voiosie puternice.

De ce ne lacrimeaza ochii de la ceapa

Prin taierea cepei, celulele acesteia sunt practic rupte, permitand astfel eliberarea unei enzime care produce un sulfoxid iritant pentru ochi, iar reactia fireasca a ochilor in momentul in care se simt „agresati” intr-un fel sau intr-altul este sa produca lacrimi pentru curatarea globului ocular.

Continuarea pe Lyla.ro