Cele mai CIUDATE taxe din România. De la taxa pe cal până la cea pe apă de ploaie

Suntem campioni în Europa la numărul de taxe pe care le plătim, dar şi la birurile ciudate. În goana lor după bani, autorităţile au născocit taxe care mai de care mai năstruşnice. Spre exemplu, plătim taxă pe apa de ploaie, dar şi pe şanţ ori pe linişte, scrie wall-street.ro.

RomaniaTV.net
01 iun. 2012, 07:20

Taxa pe artificii. În Timişoara, firmele care se ocupă cu servicii pirotehnice plătesc autorităţilor locale 200 de lei pentru un minut de spectacol cu artificii. Motivul taxei: cetăţenii ar putea fi deranjaţi de artificii, informează wall-street.ro.

Taxa pe apa de ploaie. Craiovenii plătesc 51 de bani pe metrul cub de apă de ploaie. La Alba Iulia, oamenii scot din buzunar 3 lei pe metrul cub de apă. Motivul taxei: orice cantitate de apă care trece printr-un sistem de canalizare şi epurare naşte nişte costuri.

Taxa pe linişte. Această taxă a fost introdusă de Radu Mazăre în Constanţa. Toate firmele din oraş trebuie să plătească taxa, care poate ajunge şi la 2.000 de lei pe an, în funcţie de mărimea spaţiului ocupat de firmă. Motivul taxei: plata gardienilor publici.

Taxa pe programul magazinelor. La Plopeni, judeţul Prahova, firmele trebuie să plătească autorităţilor locale 200 de lei pentru a le aproba orarul de activitate. Pentru prelungirea aprobării, trebuie să mai plătească încă 100 de lei.

Taxa pe şanţ. În Bacău, firmele de construcţii plătesc o taxă pe şanţ. Constructorii care fac şanţuri trebuie sa plătească 2 lei pe metru pe zi.

Taxa pe cal. Orice proprietar de cal trebuie să scoată din buzunar 5 lei pe an, pentru fiecare animal. Banii ajung la Autoritatea Hipică Naţională.

Taxa pe Crucea Roşie. Un procent din preţurile biletelor vândute pentru evenimentele culturale, de divertisment sau sportive, chiar şi pentru filmele de la cinematografe merg la Crucea Roşie.

Taxa pe căsătorie. Primăria din Galaţi a stabilit o taxă pentru căsătorii. Taxa începe de la 72 de lei dacă această ceremonie are loc până la ora 19:00, şi este de zece ori mai mare dacă este după această oră.

Taxa pe vehicule lente. Taxa este valabilă pentru firmele sau persoanele fizice care au vehicule lente, de tipul autoexcavatoarelor, buldozerelor, freze rutiere, macarale, sau alte maşinării folosite în turnarea asfaltului sau înlăturarea zăpezii.