Cele mai ciudate tipuri de pizza din lume. România are pizza cu sarmale şi pizza cu mici

Italienii păstrează reţetele pentru pizza cât mai simple, cu toate acestea există multe tipuri ciudate cu diferite ingrediente. Întreprinzătorii români au lansat combinaţii autohtone care pot fi introduse cu uşurinţă printre cele mai ciudate tipuri de pizza, cum ar fi cu burgeri, topping de jeleu de zmeură sau spaghete. 

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 11:26

Cele mai ciudate tipuri de pizza sunt cu sarmale, mici şi kebab. Un lanţ de pizzerii a avut ideea de a lansa special pentru clienţii din România Pizza cu Sarmale, iar inovaţia a venit chiar din partea managerului companiei. Pizza conţine, pe lângă sărmăluţe, porumb, ardei iute, ceapă şi seminţe de mărar.

Citeşte şi: Elevii Şcolii de Poliţie din Câmpina nu mai au voie să comande mâncare din cauza coronavirusului

După pizza cu sarmale, a fost inventată şi pizaa cu mici, la iniţiativa unui pizzerii din Timişoara. Botezată Pizza Bănăţeană cu Mici, preparatul conţine sos de roşii, mozzarella, ciuperci, bacon, mici şi oregano.

Ulterior a apărut şi pizza Kebab, cu variantele de pui şi de vită, la care se adaugă mozzarella, ceapă, roşii, salată şi parmezan. Pizza Shaorma a fost următoarea pe listă, cu mozzarella, piept de pui, cartofi prăjiţi, castraveţi muraţi, ceapă roşie, varză albă, roşii, mărar şi sos de usturoi.

Cu siguranţa şi în afara României au fost inventate diferite feluri de pizza. Americanii sunt campioni la categoria „pizza bizară“. Astfel, Cornet-Pizza a fost lansată în variantele Margherita şi Peperoni, care a prins de minune în rândul clienţilor. În timp ce o variantă destinată copiilor este Pizza Desert, cu topping de unt de arahide şi jeleu de zmeură. Pizza Spaghete, făcută din paste fierte amestecate cu ou bătut, lapte şi parmezan, peste care se trânteşte sos de tomate, este o altă idee ieşită din comun. 

Cei de la McDonald’s au inventat celebrul McPizza, care încă se mai găseşte în unele restaurante din Statele Unite ale Americii. Reţeta cuprinde McNuggets, cartofi prăjiţi, doi cheesburgeri, sos de roşii şi mozzarella. Aceasta nu este singura pizza cu topping de fast-food, mai există şi Pizza cu hot-dog sau Pizza cu cheeseburgeri.