Cele mai comune cauze ale căderii părului la femei

Subţierea firului de păr şi/sau căderea părului se află printre cele mai frecvente motive pentru care doamnele se prezintă la cabinetul medicului dermatolog. Din fericire, la momentul actual există diverse opţiuni de ameliorare a acestei probleme, însă cea mai potrivită modalitate de tratament diferă de la un caz la altul şi va fi recomandată numai de către un medic specialist, după identificarea cauzei care a determinat căderea părului.

RomaniaTV.net
21 nov. 2016, 14:06
Cele mai comune cauze ale căderii părului la femei

Efluviul telogen

Intalnita frecvent la femeile tinere, aceasta afectiune este o cauza foarte frecventa de cadere difuza a parului in lipsa oricarei afectiuni sau simptom al scalpului. Cauzele sunt multiple, incepand de la un episod declansat de boala sau interventie chirurgicala, nastere, medicamente, anemii, boli de tiroida, alimentatie neadecvata, stil de viata nesanatos etc.

In cazurile mai putin fericite problema se poate croniciza si persista pana la ani, insa de cele mai multe ori ea se remite cu timpul, chiar fara nici un tratament.

Citeşte şi  Iată de ce este bine să pui aspirină în şampon

Alopecia de tractiune

Frecventa, dar putin constientizata, alopecia de tractiune apare la femeile care isi prind parul in coada. Progresiv apare o cadere a parului in zona templelor si fruntii si ulterior poate afecta difuz toata jumatatea anterioara a scalpului.

Aceasta problema poate fi rezolvata relativ usor in momentul in care este modificata modalitatea de stilizare a parului.

Citește mai mult pe feminis.ro