Cele mai comune probleme de piele la copii

De fiecare dată când pe pielea copilului apare o iritaţie, o umflătură, o dungă, părinţii încep să-şi pună semne de întrebare. Boală? Alergie? E de la căldura? Sau poate de la frig? Majoritatea problemelor de piele sunt uşor de tratat. Cere întotdeauna sfatul medicului atunci când pe pielea copilului tău apare ceva de care nu eşti sigur.

21 feb. 2013, 20:49
Cele mai comune probleme de piele la copii

Dermatofitoza este o afecţiune localizată la nivelul pielii şi este determinată de ciuperci numite dermatofite care trăiesc în celulele moarte de piele, păr sau unghii. Aceasta se manifestă prin apariţia unei zone umflate, roşii, solzoase. Apoi zona devine ca un inel şi este însoţită de senzaţii de mâncărime. Marginile inelului sunt fie cu blistere, fie cu scuame. Dermatofitoza se ia prin contact piele-piele cu un om sau un animal.

Eritemul infecţios este o boală uşoara, care trece în câteva săptămâni. Boala debutează cu simptome de gripă. Faţa este luminoasă, după care urmează înroşirea pielii. Eritemul infecţios se răspândeşte prin tuse şi strănut. Boala trece cu multă odihnă, lichide din belşug şi analgezice (NU daţi copiilor aspirină). Cereţi sfatul medicului în ceea ce priveşte tratamentul. Dacă cel mic are eritem infecţios, iar mama este însărcinată, trebuie consultat medicul.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.