Cele mai contagioase boli ale copiilor

Multe dintre cele mai uşor transmisibile afecţiuni se întâlnesc mai degrabă la copiii de grădiniţă. Asta nu înseamnă că nu îi pot pândi şi pe cei mai mici.

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 08:09
Cele mai contagioase boli ale copiilor

Unora li se spune chiar „bolile copilăriei”, pentru că aceasta este perioada când ele se manifesta. Din fericire, pentru majoritatea bolilor s-au inventat deja vaccinuri, care au fost incluse în schema clasică valabilă şi în România. Există însă şi alte afecţiuni foarte contagioase, ai căror „clienţi” fideli sunt cei mici.

Iata care sunt ele, cum să le recunoşti şi cum să le faci faţă.

Impetigo

Este o infecţie foarte puternică a pielii, cauzată de un stafilococ sau bacterie. Se manifestă prin apariţia unor pustule neplăcute, care se pot întinde în jurul nasului sau gurii, pe membre. Este foarte comunp mai ales la copiii cu vârste între 2 şi 6 ani, nu este periculoasă, dar netratată poate avea complicaţii precum inflamarea rinichilor.
Boala este foarte contagioasă şi se transmite chiar şi prin atingerea unor obiecte pe care un copil bolnav a pus mâna.

Tratament: dacă infecţia nu este severă, medicul poate recomanda o bună igienizare a zonei şi atât. Oricum, este nevoie de consult medical, uneori fiind nevoie de tratament cu antibiotice.

În tot acest timp, cel mic nu va fi lăsat să intre în contact cu alţi copii.

Atenţie! Trebuie evitată folosirea prosoapelor, hainelor, jucăriilor sau a obiectelor personale ale copilului bolnav de către altcineva.

Citeşte mai multe pe mami.ro.