Cele mai contaminate fructe și legume. Pericol neștiut în alimentele ce conțin substanțe nocive pentru sănătatea omului

Legumele și fructele sunt principalele alimente de pe masa românilor, mai ales în această perioadă când mulți țin postul Paștelui. Sunt unele legume și fructe de care ar trebui să te ferești. Sunt pline de pesticide, erbicide și a alte substanțe chimice dăunătoare sănătății umane.

28 mart. 2023, 15:18
Cele mai contaminate fructe și legume. Pericol neștiut în alimentele ce conțin substanțe nocive pentru sănătatea omului

Rețeaua de activiști americani Environmental Working Group (EWG) a publicat Dirty Dozen, topul celor celor mai contaminate fructe și legume.

Căpșunile continuă să fie pe primul loc în privința nivelurilor ridicate de pesticide. Pesticide conțin și spanacul, broccoli și varza, nectarinele, merele și strugurii, conform ghidului realizat de EWG.

Broccoli este un aliment foarte bogat în fibre, acizi grași omega 3 și omega 6, calciu și fier. Într-adevăr, cantitatea de fier pe care o furnizează este mai mare decât cea a cărnii. Dar, prezența substantelor toxice datorate pesticidelor alterează beneficiile broccoli și verzei, care ocupă locul trei în clasament. Insecticidele neurotoxice interzise, ​​dar încă folosite, sunt principala cauză a contaminării acestor legume de pe listă.

Publicația Supereva notează că numeroase studii au demonstrat de fapt că expunerea la pesticide prin consumul de fructe și legume contaminate poate provoca daune grave sănătății. Acesă expunere duce la un risc crescut de a dezvolta boli cronice degenerative, cum ar fi cancerul, diabetul și astmul.

Citește și: Dieta miraculoasă. Cum să slăbeşti zece kilograme consumând cu preponderenţă un singur aliment

 

Lista celor mai contaminate fructe și legume

1. Căpsuni

2. Spanac

3. Varză, Conpidă, Broccoli

4. Piersici

5. Piere

6. Nectarine

7. Mere

8. Struguri

9. Ardei gras și ardei iute

10. Cireșe