Cele mai eficiente tratamente în caz de dureri de spate

Există numeroase opțiuni terapeutice indicate în durerile de spate. Din fericire, majoritatea episoadelor de lombalgie se remit în cel mult o lună, cu ajutorul unui tratament corect, recomandat de doctor. Alteori însă, este nevoie de operație și de recuperare medicală.

19 mart. 2015, 11:26
Cele mai eficiente tratamente în caz de dureri de spate

În cele mai multe cazuri, tratamentul în cazul durerilor de spate constă într-o asociere de ședințe de fizio și kinetoterapie cu tratamentul medicamentos de scurtă durată.

Citeşte şi Care este poziţia corectă la calculator care te scapă de durerile de spate

„Pe termen lung, tratamentul poate presupune : continuarea exercițiilor de gimnastică medicală la domiciliu, evitarea menținerii unor poziții fixe pe perioade lungi (statul pe scaun, nemișcat, la birou), slăbirea  sau evitarea creșterii în greutate, adaptarea scaunului de la birou/a tipului de saltea și a pernelor, renunțarea la activitățile fizice care pot produce suferință la nivelul coloanei vertebrale (sporturi de contact, activități ce presupun ridicări repetate de greutăți, activități cu vibrații etc.), purtarea un orteze lombare („lombostat”) etc.”, explică medicul ortoped Codrin Huszar.

Medicamentele se iau cu moderație

Eficiente în reducerea intensității durerii, medicamentele nu sunt o soluție pe termen lung în tratarea durerilor de spate. Paracetamolul poate fi luat în cazul dureruilor ușoare și moderate. Este foarte important să nu se depășească doza maximă de 4 g pe zi (nu se ia mai mult de o doză la fiecare 4 ore). Durata tratamentului cu paracetamol nu trebuie să depășească o săptămână.

Citește integral articolul pe clicksanatate.ro.