Cele mai frumoase clădiri din lume în 2012 GALERIE FOTO

Anul 2012 a fost unul fenomenal în lumea arhitecturii, în care s-au depăşit noi bariere de inovaţie şi design.

RomaniaTV.net
19 nov. 2012, 20:41

Clădiri absolut impunătoare au ajuns la doar un pas de finalizare, cum este Mercury Tower, din Moscova, iar altele au fost deja date în folosinţă în întreaga lume.

Iată câteva dintre cele mai frumoase şi impunătoare clădiri din lume din ultimul an:

1. Absolute World Towers, Mississauga, Canada. Aflate în suburbia oraşului Toronto, Absolute Towers sunt supranumite „Marilyn Monroe”, datorită formelor rotunjite şi generoase. Turnurile rezidenţiale au fost desemnate cele mai bune clădiri înalte din America.

2. Al Bahar Towers, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Clădirea de birouri de 29 de etaje are o faţadă dinamică. Aceasta se deschide şi se închide în funcţie de mişcarea soarelui. În plus, faţada corespunde culturii locale şi arhitecturii islamice

3. Freedom Tower, New York, SUA. De aproape un deceniu, întreaga lume este cu ochii pe lucrările de la Freedom Tower, care se ridică pe locul unde se aflau turnurile gemene World Trade Center, care au fost ţinta unor atacuri teroriste pe 11 septembrie 2001. Când va fi finalizat, Freedom Tower va fi cea mai înaltă clădire de pe continentul american, urmând să măsoare 541 de metri.

4. Heydar Aliyev Cultural Center, Baku, Azerbiadjan. Finalizată în mai 2012, clădirea găzduieşte o bibliotecă, un muzeu şi mai multe săli de spectacole şi de conferinţe. La doar câteva luni de la inaugurare, în luna iulie, în clădire a izbucnit un incendiu, însă nu s-au înregistrat pagube materiale semnificative, stricăciunile fiind rapid remediate.

CITEŞTE ŞI: Top 5 Noua generaţie de ZGARIE-NORI. GALERIE FOTO

5. Mercury City Tower, Moscova, Rusia. Este, oficial, cea mai înaltă clădire din Europa, chiar dacă nu este încă finalizată, cu 338 de metri.

6. Palazzo Lombardia, Milano, Italia. A fost desemnat cea mai bună clădire înaltă din Europa. Este mai mult decât un simplu turn, adăpostind birouri, parcări şi spaţii comerciale.

7. Phoenix International Media Center, Beijing, China. Este o clădire multifuncţională şi cu un design extrem de interesant, asemănătoare cu „Cuibul de Pasăre”, stadionul Olimpic construit pentru JO 2008. Clădirea este construită astfel încât să colecteze şi să filtreze apa de ploaie, reducând astfel consumul de energie elecetrică, prin filtrarea naturală a aerului.