Cele mai frumoase mănăstiri izolate din lume FOTO

Mănăstirile din lista de mai jos pun mari probleme celor care vor să ajungă la ele, întrucât sunt izolate, de cele mai multe ori în munţi sau stânci.

06 iul. 2014, 16:08

1. Mănăstirea Ostrog din Muntenegru

Aceasta biserica ortodoxa sarbeasca este sapata in peretele de stanca de la Ostroška Greda. Este cel mai popular loc de pelerinaj din Muntenegru si mii de oameni vin aici in fiecare an. Infiintata de catre Vasilije, episcopul metropolitan al Herzegovinei, in secolul 17, acesta este ingropat aici. Unul dintre motivele numarului mare de vizitatori este acela ca multi cred ca daca se roaga langa trupul lui Vasilije se pot vindeca de boli sau pot avea o viata mai usoara.

2. Metéora, Grecia

Metéora – care inseamna „mijlocul cerului” se afla pe un pilon de stanca din Campia Thessaly din centrul Greciei. Manastirea ortodoxa este inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO si are la baza o legenda originala. Se spune ca fondatorul ei, Sf. Athanasius, nu a trebuit sa escaladeze stanca pentru a pune steagul religios in varful bisericii, ci a a fost purtat pana acolo de un vultur.

Pentru cei dornici sa ajunga aici, treptele abrupte sunt insa singurul mijloc de transport. Inainte de anii ’20, majoritatea oamenilor foloseau franghii si scripeti pentru a ajunge in varf, iar in secolul 14, cand ea a fost construita, au fost folosite scari si plase pentru a transporta materialele sus, la peste 550 metri inaltime.

3. Phugtal Gompa, India

Ascunsa in indepartata regiune Zanskar, in varful muntilor Himalaya, se afla Phugtal Gompa, care isi face aparitia din peretele de stanca al unui masiv inalt de 3800 metri. Aici traiesc in jur de 70 de calugari, extraordinara structura fiind construita in secolul 12, de catre Lama Gangsem Sherap Sampo. O adevarata minune, manastirea este facuta din caramizi, piatra si lemn si a rezistat in timp, sute de ani.

4. Paro Taktsang, Bhutan

Manastirea cunoscuta si sub numele de „Barlogul tigrului” se afla intr-o stanca inalta de 3000 de metri, in valea Paro din Bhutan. Legenda spune ca Guru Rinpoche, cel de-al doilea Buddha, a ajuns aici in spatele unei tigroaice, in cautarea unei pesteri in care sa mediteze. Aceasta pestera exista si in prezent in interiorul manastirii.

Construita in anul 1692 si renovata in 1998, aici se poate ajunge numai pe jos sau cu catari. Locul este destinat strict practicantilor religiosi, turistilor nefiindu-le permis accesul.

Vezi restul mănăstirilor pe tuktuk.ro