Cele mai frumoase pieţe de Crăciun FOTO

Cu siguranţă cea mai frumoasă sărbatoare a anului este Crăciunul iar în Europa acesta are un farmec aparte şi datorită Pieţelor de Craciun care încep să se deschidă începand cu jumatatea lunii noiembrie, odată cu începerea Adventului, dând startul sezonului cumparaturilor pentru Craciun.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 13:54

Budapesta, Praga, Vienna, Salzburg sau Munchen sunt doar câteva dintre oraşele în care timpul pare că se opreşte în loc de secole şi magia sărbătorilor este mai pezentă ca oriunde în altă parte în această perioadă.
Anual milioane de vizitatori se bucură de un decor de basm cu brazi bogat împodobiţi, căbănuţe din lemn, colinde vesele, decoraţiuni specifice fiecărei zone făcute manual, vin fiert, castane şi delicioasele specialităţi culinare tradiţionale, informează Travel Wise.

Cu o tradiţie veche de peste 700 de ani, Piaţa de Crăciun organizată în faţa primăriei vieneze, Rathausplatz, este una dintre cele mai frumoase şi mai vizitate locaţii de acest gen din lume. O coroană de Advent, cu diametrul de doisprezece metri domină piaţa, iar cele aproximativ 150 de standuri oferă vizitatorilor cadouri, decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, dulciuri şi băuturi calde.

Cea mai îndrăgită Piaţă de Crăciun din Praga este cea din Old Town Square. Îmbrăcată în straie de sărbătoare, piaţa este animată de o mulţime de spectacole şi piese de teatru, iar la multitudinea de căsuţe din lemn găsişi suveniruri, decoraţiuni şi specialităţi culinare.

Piata de Crăciun de la Marienplatz, Munchen, organizată în faţa Primariei oraşului, se mândreşte cu o tradiţie care datează încă din secolul XIV. În piaţă sunt amenajate câteva sute de căsuţe din lemn de unde puteţi cumpăra suveniruri, decoraţiuni, dulciuri şi jucării.

Organizată în centrul oraşului, Piaţa de Crăciun de la Budapesta devine un mic paradis pentru cei îndrăgostiţi de spiritul Crăciunului. Şi aici veţi găsi printre altele, produse de artă populară, decoraţiuni pentru brad, specialităţi gastronomice tradiţionale şi vin fiert.

Prima Piaţă de Crăciun din Salzburg a fost atestata acum 500 de ani iar începând cu secolul XVII, a început să devină faimoasă alături de alte pieţe europene. Oraşul prinde viaţă datorită standurilor gastronomice şi a căbănuţelor din lemn care se găsesc prin toate pieţele din oraş, iar în Piaţa Centrală au loc concerte şi este amenajată o şcenă cu naşterea Domnului, unde pot fi admirate animale reale şi unde este şi un loc de joacă pentru copii. Aici se recomandă o plimbare cu trăsura până la poalele muntelui Untersberg.