Cele mai frumoase plaje de nudişti din lume GALERIE FOTO

În Spania nu este deloc greu de găsit o plajă pentru cei care vor să stea la soare fără costumul de baie pe ei, însă, în lume, puţine sunt ţările în care practicarea naturismului este perfect reglementată şi autorizată, scrie sâmbătă cotidianul spaniol El Mundo, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
03 aug. 2013, 13:31

În Europa, alte destinaţii pentru nudişti sunt Franţa, Olanda, Croaţia, Germania şi Grecia, menţionează sursa citată, care publică un Top 10 al celor mai frumoase plaje din lume destinate nudiştilor.

1. Ibiza. Playa Es Cavallet

Există multe plaje pe insulă unde se practică nudismul, însă Playa Es Cavallet se află la 10 minute de Ibiza de mers cu maşina. Există baruri pe plajă, şezlonguri, umbreluţe şi duşuri, un salvamar şi muzică. Plaja în sine este minunată, cu peste un kilometru lungime de nisip alb, şi cu o apă cristalină. Este plin de tineri, mai mulţi gay decât heterosexuali, iar atmosfera este totalmente dezinhibată.

2. Gran Canaria. Maspalomas

Rezervaţia Naturală de Dune din Maspalomas şi zona adiacentă, din sudul insulei, s-au transformat într-una din cele mai mari centre nudiste din lume. Sute, dacă nu mii de oameni, mulţi fără haine pe ei şi destui în costume de baie, convieţuiesc tot anul printre palmieri şi păsări migratoare. Pe malul mării, există două baruri care oferă tot soiul de servicii şi care nu fac diferenţa între cei care se plimbă prin zonă fără haine sau cei care preferă să se acopere. Atmosfera este mixtă din toate punctele de vedere.

3. Barcelona. Playa Mar Bella

Este, poate, singura plajă urbană din Europa unde se poate practica nudismul. Plaja are 500 de metri lungime şi 4 metri lăţime şi oferă nenumărate servicii. Ce-i drept, plaja este un magnet pentru voyeuri…

4. Vera. Almería

Dispunând de singurul hotel naturist din Spania şi oferind servicii publice pentru care portul hainelor nu este obligatoriu, această localitate din Almeria s-a transformat în capitala naturismului din Spania, atrăgând o clientelă eclectică, de la familii tradiţionale cu copii şi până la cupluri în căutare de aventuri. Plaja, denumită El Playazo, nu este cea mai frumoasă din provincie, însă este foarte mare.

5. Agde (Franţa)

Această localitate de coastă din Languedoc Roussillon, de la Marea Mediterană, s-a specializat de decenii bune în servicii pentru nudişti, fiind poate plaja care atrage cel mai mare număr de persoane din Europa şi având un cartier întreg unde toată lumea umblă dezbrăcată. Are reputaţia de a fi un loc extrem de promiscuu. Pentru cei care preferă un mediu mai familial, Port Leucate este o alegere mai bună.

6. Montalivet (Franţa)

La 85 de kilometri nord-vest de Bordeaux, această mică localitate de la Atlantic susţine că este primul centru naturist din lume dedicat familiei. Plaja se întinde pe trei kilometri.

7.Zandvoort (Olanda)

Dintre toate plajele în care se poate practica liber nudismul în Olanda, aici se găseşte cea mai populară plajă din
ţară, fiind considerată plaja din Amsterdam. Nudismul este permis doar între porţiunile de plajă 68-71, care sunt perfect semnalizate. În zonă există şase baruri.

8.Sylt (Germania)

Cu siguranţă, germanii sunt cei mai dezinhibaţi din Europa. Cele mai faimoase plaje de nudişti din Germania sunt situate pe această insulă exclusivistă, în apropiere de frontiera daneză.

9.Pakleni (Croaţia)

Dacă fosta Iugoslavie era celebră pentru plajele şi campingurile pentru nudişti, acest lucru se întâmpla îndeosebi datorită Croaţiei, iar lucrurile nu s-au schimbat. Există plaje în Croaţia unde se poate practica nudismul, dar poate că cele mai atractive plaje se găsesc în arhipelagul Pakleni.

10. Coasta sudică a Insulei Creta (Grecia)

Deşi în Grecia se practică nudismul pe multe plaje, mai ales în anumite insule precum Mikonos sau Skiatos, amatorii trebuie să aibă grijă, deoarece atitudinea localnicilor nu este întodeauna de toleranţă. Cel mai bun loc pentru nudişti pare a fi insula Creta şi, mai concret, zona de sud în care majoritatea plajelor au o zonă specială pentru nudişti, cum ar fi în Paleochora, Sougia sau Agia Roumelli.