Cele mai importante 5 întrebări pe care să le pui dentistului tău la următoarea vizită

Când apelezi la medicul potrivit, atunci și tratamentele stomatologice și controalele regulate se transformă într-o experiență relaxantă și plăcută. De asemenea, când știi că te poți baza pe un specialist, fiecare vizită la dentist devine o oportunitate excelentă de a prelua controlul asupra sănătății tale orale și de a prelungi viața dinților și gingiilor tale.

29 dec. 2023, 11:09
Cele mai importante 5 întrebări pe care să le pui dentistului tău la următoarea vizită
Cele mai importante 5 întrebări pe care să le pui dentistului tău la următoarea vizită

Legat de serviciile medicale, mereu am fost de părere că transparența și empatia sunt două dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cauți la un medic. Cunoștințele și experiența valorează enorm bineînțeles, dar dacă medicul la care apelezi nu este transparent și empatic, atunci ar fi bine să mai cauți și în altă parte pentru a beneficia de cele mai bune tratamente. Iar când vine vorba de servicii stomatologice de calitate, este foarte simplu să găsești specialistul potrivit!

Eu de exemplu am găsit tot ce căutam și chiar mai mult decât atât la Dental West, o clinică stomatologică Brașov, cu medici stomatologi de excepție care pun întotdeauna bunăstarea pacientului pe primul loc.Acolo mă simt mereu în largul meu și îmi permit să întreb orice legat de tratamentele care mi se administrează, pentru că știu că mi se va răspunde în cel mai profesional mod cu putință.

Așadar și tu, dacă ești în căutarea unui medic stomatolog empatic, apelează cu încredere la Dental West și asigură-te că vei discuta acolo următoarele 5 lucruri încă de la prima vizită.

1. Care este starea dinților mei acum?

Este responsabilitatea oricărui dentist să explice pacientului său cu exactitate toate problemele dentare severe pe care le observă. Cu toate acestea, dacă simți că ai nevoie de mai multe explicații în legătură cu starea dinților tăi, ar  trebui să ceri detalii fără să te sfiești, mai ales dacă apelezi la un cabinet stomatologic profesional ca Dental West.

2. Cum pot preveni bolile gingivale?

Știai că cel puțin o treime din adulții din întreaga lume se confruntă cu boală gingivală ușoară, moderată sau chiar severă? Astfel de afecțiuni medicale netratate pot pune în pericol nu doar sănătatea gingiilor, ci și a dinților și oaselor și de aceea este important să discuți cu medicul tău dentist metode de prevenire a bolilor gingivale și cele mai potrivite soluții de îngrijire a gingiilor.

3. Ce este senzația acesta sau de ce a apărut această pată pe dinții mei?

Adu în discuție orice probleme dentare sau îngrijorări pe care le ai cu privire la sănătatea orală încă de la prima vizită la dentist. De exemplu, dacă te confrunți cu o sensibilitate dentară sau ești îngrijorat de culoarea sau aspectul unui dinte, nu ezita să-ți întrebi medicul ce este de făcut. El va știi exact ce soluții sunt cele mai potrivite pentru tine!

4. Ce pastă de dinți și periuță îmi recomandați pentru o igienă orală bună?

Poate că nu ți se pare mare lucru, dar instrumentele dentare pe care le folosești zilnic pentru igiena orală au un impact mare asupra sănătății dentare. De exemplu, știai că, deși periuțele de dinți cu peri tari sunt eficiente în îndepărtarea plăcii dentare și a petelor, îți pot deteriora dinții și gingiile dacă nu le folosești cum trebuie? Cu atât de multe tipuri de periuțe de dinți disponibile astăzi pe piață – electrice, peri duri și moi, curățare în profunzime, capete înclinate etc.– este ușor să te pierzi în detalii sau chiar să alegi ceva dăunător pentru dinții
tăi, așa că este mai bine să vorbești cu un medic dentist înainte de a face astfel de investiții.

Același lucru este valabil și pentru marca de pastă de dinți pe care o utilizezi. Dacă ai dinți sensibili, medicul dentist îți poate recomanda o pastă de dinți specială, care va reduce senzația de disconfort atunci când consumi alimente reci sau calde. De asemenea, dacă vrei un zâmbet mai luminos, medicul dentist îți poate prezenta câteva variante potrivite pentru dantura ta care să te ajute în această problemă.

5. Există alimente pe care ar trebui să le evit pentru a-mi proteja dantura?

Zicala „ești ceea ce mănânci” este foarte adevărată când vine vorba de sănătatea ta dentară! Anumite alimente pot cauza mari probleme danturii așa că, dacă vrei să ai dinți sănătoși, este bine să acorzi mai multă atenție alimentației.’ Deși este aproape imposibil să elimini complet din dieta ta toate alimentele și băuturile periculoase danturii, este important să știi la ce ar trebui să fii atent pentru a minimiza riscul apariției cariilor.