Cele mai importante trend-uri tehnologice aşteptate în 2014

Cele mai interesante trend-uri tehnologice ale anului 2014 nu sunt un subiect tabu. Acestea sunt prezentate în multe dintre rapoartele de sfârșit de an, și unul singur este cel mai bine gândit după părerea mea, cel de la Gartner. În această ordine de idei îl vom prezenta și noi pe acesta, mai pe înțelesul tuturor.

RomaniaTV.net
07 ian. 2014, 09:52
Cele mai importante trend-uri tehnologice aşteptate în 2014

Raportul este destinat în primul rând companiilor, însă și consumatorii pot beneficia de pe urma acestor informații, dacă ne gândim puțin, de la ce idee se pornește. Nu putem arăta cu degetul ce ”tehnologie” va fi cea mai prezentă anul viitor, și nici nu putem organiza aceste tehnologii după importanța pe care o vor avea. Ce ne-a învățat experiența ultimilor ani în acest domeniu, care, chiar dacă este guvernat de matematică și fizică, este controlat mai ales de interesele companiilor producătoare de hardware. Aparițiile de moment pot schimba așadar foarte rapid cursul evenimentelor.

Citeşte şi Inovaţiile din 2014. Ce gadgeturi îţi poţi cumpăra anul acest. Vezi noutăţile de la CES 2014

Aplicații Mobile

Un domeniu în continuă creștere care necesită o atenție deosebită din acest punct de vedere. S-a demonstrat de Zynga sau King.com că a face o mulțime de bani dintr-o serie de jocuri bine gândite nu este imposibil. Această piață este așteptată să crească, și va beneficia mai mult de Java Script și HTML5 ca platforme de codare. Acest lucru va  avea un efect benefic și asupra website-urilor care vor fi afișate mai bine pe dispozitivele mobile. Vorbeam totuși de aplicații, sau mai bine spus de Apps.

Citeşte şi PREVIZIUNE-ŞOC: Internetul, în forma actuală, ar putea dipărea în 2014

Apps-urile sunt identificate ca soluționând o singură problemă, un calculator, un widget de vreme sau un recorder de voce sunt Apps-uri. O aplicație este cea care îndeplinește mai multe funcții sau cerințe, cum este cazul unui widget ce înglobează mai multe funcții, de vreme, ceas, sau notificări. Dezvoltatorii se vor axa mai mult pe cumularea unor funcții multiple în aplicații pentru ca acestea să funcționeze mai eficient și mai rapid.

Descoperă mai multe trend-uri tehnologice aşteptate în 2014 pe Playtech.ro.