Cele mai inaccesibile construcţii din lume GALERIE FOTO

Mediul natural potrivnic a fost transformat în aliat de popoarele aflate sub asediu sau a fost ales ca loc de retragere şi meditaţie pentru pustnici.

RomaniaTV.net
16 apr. 2012, 16:49

Altădată serveau pentru o mai bună protecţie împotriva duşmanilor, pentru o privelişte cât mai cuprinzătoare a largului mării sau, în general, a mediului înconjurător, astăzi sunt atracţia turiştilor. Castele, mănăstiri, faruri sau cetăţi contruite în locuri inaccesibile, pe înălţimile stâncilor sunt şi astăzi accesibile doar de la distanţă pentru mulţi dintre vizitatori. Iată câteva dintre cele mai incredibile astfel de construcţii.

1. Cetatea Guaita, San Marino

A fost construită în secolul al XI-lea şi oferă o privelişte asupra întregului oraş San Marino. O vreme a fost folosită pe post de închisoare. Astăzi, ea poate fi vizitată zilnic de turişti, în intervalele orare 08.00 – 20.00 (20 martie – 20 septembrie) şi 08.50 – 17.00 (21 septembrie – 19 martie).

2. Biserica de la Katskhi Pillar, Georgia

Aceasta se află pe o stâncă la 40 de metri deasupra solului. A fost construită în secolul VII, iar în prezent este locuită de un călugăr, de peste 20 de ani.

3. Castelul Bled, Slovenia

Este un castel medieval situat la 130 de metri înălţime deasupra lacului glaciar Bled. Se spune despre el că este cel mai vechi castel sloven.

4. Mănăstirea Sfintei Treimi, Grecia

Este o mănăstire ortodoxă din Grecia, una dintre cele şase existente la Meteora. Este însă cea mai veche dintre ele, construită în anul 1476. Mănăstirea se află situată la o înălţime de 400 metri.

5. Cuibul Rândunicii, Ucraina

Este un castel decorativ, contruit lângă Yalta, între anii 1911-1912. Este situat la 40 de metri deasupra nivelului Mării Negre.

6. Turnul O’Brien, Irlanda

Este cel mai înalt punct al Stâncilor Moher, din Irlanda. Turnul a fost construit în 1835 de către un nobil local, Sir Cornellius O’Brien, ca unul de observaţie pentru sutele de turişti care vizitau zona. Se află la 120 de metri deasupra Atlanticului, iar stâncile sunt vizitate anual de peste un milion de turişti.

7. Farul din Capo Caccia, Italia

Este situat pe o stâncă aflată la 110 m deasupra nivelului Mării Mediterane. Se află poziţionat pe coasta nord-vestică a insulei Sardinia şi a fost construit în anul 1864. El este un reper pentru piloţii aeronavelor care aterizează pe aeroportul din Alghero, aflat la 25 km distanţă.

8. Castelul Montfort, Israel

Este un castel cruciat din nordul Israelului, aflat la 35 km nord-est de oraşul Haifa şi la 16 km de graniţa cu Libanul.

9. Mănăstirea Varlaam, Grecia

Manastirea Varlaam este a doua ca mărime din comunitatea de la Meteora. Este situată pe o stâncă înaltă de 373 de metri.

10. Castelul Lichtenstein, Germania

Se află în landul Baden-Wurttemberg şi a fost construit între 1840 şi 1842 de către contele Wilhelm de Württemberg. Wilhelm a fost inspirat de un roman popular în epocă, al cărui titlu era Lichtenstein. Castelul este renumit pentru colectia sa de arme, iar în prezent este un loc popular pentru organizarea de nunţi.