Cele mai mari ameninţări informatice din prima parte a anului

Publicat: Miercuri, 25 Aprilie 2012 12:48 // Actualizat: Miercuri, 25 Aprilie 2012 14:52 // Sursa: RTV.net

Virusul Flashback, ce are drept ţintă sistemul de operare Mac OS X, a cauzat unul dintre cele mai periculoase incidente de securitate în primul trimestru al acestui an, relevă raportul asupra amenițărilor informatice realizat de Bitdefender.

Rata mare de succes pe care a înregistrat-o virusul scris în Java, Flashback, a generat cea mai mare infecție cu malware (software periculos) din istoria Mac OS și a demonstrat încă o dată importanța soluțiilor de securitate chiar și pe platformele de operare considerate imune la malware.

În ceea ce privește rata de răspândire, virusul Win32.Worm.Downadup este încă în topul amenințărilor informatice, la patru ani de la descoperirea sa, fiind responsabil de mai mult de 10% din infecțiile determinate în România. Pe locul al doilea se află Trojan.AutorunINF, o altă amenințare notorie, care deține o cotă de 7,49% din infecții. Aceste două amenințări au afectat numai computerele neprotejate ce rulează Windows XP.

În România, mai mult de 45% din întregul volum de spam este reprezentat de mesajele ce conțin oferte farmaceutice. Dimensiunea medie a unui astfel de mesaj este 2,14 KB, aceste mesaje fiind formatate ca plain-text pentru mesajele spam trimse de către botneți.

Spam-ul autohton este dominat de ofertele de produse (cupoane și discount-uri), precum și de produse care promit să reducă din costul utilităților (energie, combustibil pentru mașini).

Piața românească este extrem de activă și în ceea ce privește trimiterea de mesaje nesolicitate, iar acest lucru se datorează faptului că multe PC-uri sunt infectate cu viruși ce trimit automat spam și din cauza unor grupări de infractori informatici locali.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenintari informatice malware top amenintari informatice
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
25 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H