Cele mai mari greşeli pe care le faci atunci când te machiezi

Inainte de a incepe machiajul, in cazul in care vrei ca noul look sa fie un look perfect, trebuie sa iei in considerare cateva elemente cruciale pe care nu trebuie sa le faci sub niciun chip, erori grave care ar putea ruina complet un look. Vezi mai jos cateva exemple dintre cele mai grave erori pe care femeile le fac in machiaj dar si solutiile simple la ele.

06 nov. 2013, 07:05
Cele mai mari greşeli pe care le faci atunci când te machiezi

Pensarea in exces a sprancenelor. In cazul in care in urma pensarii ai ramas fara sprancene sau cu o linie prea subtire pentru a-i mai da un aspect cat de cat, nu-ti mai ramane nimic de facut decat sa astepti o vreme, in care sa lasi sprancenele sa creasca la loc. Desi pare usor, acest lucru este mult mai dificil, tentatia de a elimina firele de par noi care cresc fiind extrem de mare. Este absolut necesar insa sa le lasi sa creasca, pentru a putea observa ce forma se potriveste cel mai bine fetei tale.

CITEŞTE ŞI: Horoscop: Cele mai bune produse de beauty, în funcţie de zodie

Rujul prea inchis la culoare. Culorile prea inchise aplicate pe buze te pot imbatrani peste masura deci, nici n-ar trebui sa intre in discutie. Daca vrei sa obtii un look goth dar cand te privesti in oglinda observi ca rujul aplicat este prea intunecat, incearca sa aplici in locul lui un gloss mai inchis la culoare, chiar daca glossul isi are o rezistenta in timp mai scurta. Efortul de a te ruja din nou dupa un timp, suplineste disconfortul unui machiaj nereusit. Sub nicio forma insa nu recomandam aplicarea liniei de contur rujului inchis la culoare.

Vezi şi: Cum realizezi machiajul de păpuşă Barbie

Prea multe farduri. Un artist trebuie sa stie intotdeauna cand sa se opreasca, cand opera sa este desavarsita. La fel stau treburile si in machiaj, unde excesul de zel poate ruina un look care cel putin la inceput, parea promitator. Un machiaj complet la ochi, buze, pudra pe toata fata, roseata in obraji si solutie bronzanta, combinate toate laolalta nu te vor face decat sa arati ami in varsta. Solutia la aceasta problema este cat se poate de simpla: oricat de multe defecte crezi ca ai, nu incerca sa le acoperi pe toate. Concentreaza-te asupra unei singure trasaturi pe care sa o accentuezi prin machiaj. Spre exemplu, in cazul in care vrei sa accentuezi ochii, rezuma-te la ei, aplicand un ruj mai usor, palid si care sa nu iasa in evidenta.

Citeste mai mult pe lyla.ro