Cele mai mari mistere ale lumii

Știm că nu știm nimic. Aceasta este fraza care s-ar potrivi cel mai bine în cazurile pe care vi le prezentăm mai jos. Trecutul omenirii își păstrează cu strășnicie multe secrete cu toate că istoricii au încercat să le expliciteze.

RomaniaTV.net
25 dec. 2017, 08:49
Cele mai mari mistere ale lumii

De cele mai multe ori, dezbaterile au adâncit și mai mult misterul, scrie efemeride.ro. Este și cazul misterului locului mormântului lui Cristofor Columb. Despre moartea sa se știe că s-a produs în anul 1509. Mai departe, rămâne un mister locul unde a fost înmormântat.

Citeşte şi Un francez a doborât recordul pentru cea mai rapidă călătorie pe mare în jurul lumii

Spaniolii susțin că rămășițele au ajuns în Spania, alți istorici spun că ar fi fost înmormântat pe insula Hispaniola din Caraibe.

O situație plină de mister despre care s-a scris mult și au fost avansate fel de fel de ipoteze este și cea a unei inscripții care se află pe o statuie din fața sediului CIA din Langley, Virginia. Inscripția a rămas nedecodificată până în zilele noastre.

MANUSCRISUL VOYNICH

Despre manuscrisul Voynich s-a scris enorm. Fiecare cercetător a venit cu propria variantă. Manuscrisul a fost descoperit într-un anticariat în anul 1912. Se presupune că este o farmacopee. Ceea ce intrigă sunt diagramele cosmice care sunt extrem de precise. Ca vechime, manuscrisul are peste 600 de ani. Cine a putut realiza desenele care sunt extrem de precise, rămâne un mister. Mulți le consideră de origine extraterestră.

DECALOG PENTRU O LUME NOUĂ

În statul american Georgia a fost construit un monument din granit pe care este gravat un text ce pare a fi un Decalog pentru o lume nouă. În text, se spune că populația lumii trebuie menținută la limita de 500 milioane de persoane.

Autorul momentului a refuzat să dea identitatea celor care au comandat monumentul. S-a invocat că reprezentanți ai Noii Ordini Mondiale l-ar fi finanțat.

MONUMENTE INEXPLICABILE

Turcia se poate mândri că pe teritoriul său se află cea mai veche structură religioasă, formată din piloni uriași din piatră. Cum au reușit oamenii care locuiau în peșteri să realizeze imensa structură, rămâne un mister.

Marea piramidă de la Teotihuacan, Mexic, este specială și prin faptul că pereții sunt impregnați cu mică, care este utilizată în obținerea energiei.

SEMNALE EXTRATERESTRE

Anul 1977, rămâne în istoria astronomiei prin captarea unui semnal care provenea din constelația Săgetătorului. Semnalul a avut o durată de 72 de secunde și provenea de la o distanță de 120 de ani lumină.

Pe lângă aceste descoperiri, planeta noastră a fost scena unor fenomene la fel de misterioase. Jeleul stelar a fost numită o substanță gelatinoasă, translucidă, care a fost descoperită pe acoperișurile caselor, pe copaci sau iarbă.

Substanța nu conține ADN animal sau vegetal. Norii tubulari sunt un fenomen grandios. Norii au forma de tuburi și se întind pe o suprafață de sute de kilometri. Fenomenul poate fi observat pe cerul Australiei. Cerul stacojiu este considerat de mulți un semn al apocalipsei. În anul 2016, în Salvador, timp de câteva minute cerul s-a colorat în roșu. Fenomenul nu a putut fi explicat încă.