Cele mai nebuneşti 10 invenţii ale anului 2018, inventariate de MIT

Publicat: Vineri, 08 Februarie 2019 16:28 // Actualizat: Vineri, 08 Februarie 2019 16:28 // Sursa: romaniatv.net

De la pilule programabile la ghete generatoare de energie, acestea sunt cele mai neobișnuite inovații tehnologice trecute în revistă de MIT Technology Review, potrivit Hotnews.ro.

Foto: https://www.technologyreview.com/
Sinapse artificiale

O sinapsă artificială care interconectează de milioane de ori mai repede decât cele din creierul uman ar putea fi utilizată în realizarea de rețele neuronale artificiale.

Medicamente anti-îmbătrânire

Teste clinice ale unor doctorii numite „Inhibitori mTOR” au demonstrat că stimulează sistemele imunitare ale persoanelor în vârstă, cu potențial de extindere a speranței de viață. Alte teste au în obiect „senoliticele”, medicamente care elimină celulele senectuții ce afectează organismele îmbătrânite.

Avioane electrice fără componente în mișcare

În loc de elice, această aeronavă utilizează propulsia electroaerodinamică. Un câmp electric de voltaj înalt generează ioni și-i accelerează, creând un „vânt ionic” care propulsează avionul.

Pilule programabile

Un nou model de circuit ADN poate decoda mesajele chimice ale celulelor care semnalează că sunt afectate sau sub atac. Introducerea circuitului în pilule le poate face să elibereze substanța farmaceutică doar atunci când detectează semnalul corect, permițându-le să combată infecțiile.

Comunicare creier-la-creier în grup

O echipă care a realizat în 2015 un dispozitiv de comunicare creier-la-creier l-a extins la trei persoane, deschizând calea spre transmiterea directă a gândurilor.

Vedere prin pereți prin Wi-Fi

Un telefon inteligent obișnuit poate urmări persoane aflate de partea cealaltă a unui perete solid, detectând modul în care mișcarea lor distorsionează semnalele oricărui emițător Wi-Fi din proximitate.

Citește mai mult AICI

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
MIT Technology Review revista mit top inventii 2018
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 feb 01:04
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
O alta Inventie Importanta , pentru Viitor , probabil , v-a fi , cu ajutorul unei Baterii Alkaline de 1,5 Volti , sa fie Energie Electrica in Interiorul Locuintei , pe timp de 2 Ani , si sa Functioneze Toate Aparatele Electrocasnice , de la Frigider , Aspirator , etc , cu Numai o Baterie Alkalina de 1,5 Volti , Iar Curentul Electric , sa Coste 3 Lei , pe Timp de 2 Ani de Zile pentru Intreaga Locuinta ! Curent Electric , atat pe Timp de Iarna , cat si pe Timp de Vara , cu Bateria Alkalina de 1,5 Volti .
1
EUR
4.7305
RON
20 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H