Cele mai neobişnuite tradiţii de nuntă

Fiecare cultură are propriul mod prin care două persoane îşi unesc destinele. Iată 9 cele mai neobişnuite tradiţii de nuntă de prin lume adunate.

RomaniaTV.net
19 iun. 2015, 10:42
Cele mai neobişnuite tradiţii de nuntă

1. Coreea de Sud

Potrivit tradiţiei, mirele trebuie să îi ofere mamei soacre raţe sau gâşte pentru a-şi demonstra fidelitatea. O dată cu trecerea timpului, raţele vii au fost înlocuite de unele de lemn, pe care mirele şi mireasa le schimbă între ei pe durata ceremoniei.

2. India

Mirele şi mireasa se descalţă înainte de intrarea în altar, acolo unde preotul le uneşte destinele. Sora miresei sau verişoarele acesteia trebuie să îi fure mirelui pantofii, iar la final acesta este nevoit să îi răscumpere pentru a pleca de la ceremonie încălţat cu pantofii pe care îi avea când era burlac. Nu se ştie exact de unde a pornit această tradiţie, dar nunţile străvechi se ţineau în temple, iar cuplul trebuia să se descalţe la intrare.

Citeşte şi Tradiţii de nuntă: De ce mireasa aruncă buchetul de flori şi stă în stânga mirelui

3. Danemarca

În timpul petrecerii, mirele este ridicat în aer de bărbaţii invitaţi la petrecere. Cu o foarfecă, unul dintre aceştia trebuie să îi taie vârful unui ciorap mirelui. Acest lucru reprezintă fidelitatea mirelui faţă de mireasă.

4. Peru

Înainte ca mirii să taie tortul, domnişoarele fără partener se adună în jurul acestuia şi trag fiecare de câte o panglică care iese din tort. Doar una dintre ele va avea norocul să obţină inelul norocos, care anunţă că va fi următoarea care se va căsători.

5. Malaezia

După nuntă, proaspăt căsătoriţii sunt arestaţi la domiciliu de prieteni şi rude pentru 3 zile. Acest lucru îi va împiedica să meargă la toaletă. Dacă nu se pot abţine, se spune că aceştia vor avea ghinion pentru tot restul vieţii.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.