Cele mai NESĂNĂTOASE alimente procesate care trebuie evitate

Publicat: Miercuri, 03 Iulie 2013 09:07 // Actualizat: Miercuri, 03 Iulie 2013 09:57 // Sursa: RTV.net

Alimentele procesate sunt adesea consumate, deoarece sunt mult mai accesibile persoanelor care au un stil de viaţă aglomerat. Eliminarea acestor produse din alimentaţie nu e foarte uşoară, însă sănătatea voastră ar avea numai de câştigat dacă aţi renunţa la ele.

Foto: lipstiq.com

1. Chicken Nuggets. Aţi putea crede că chicken nuggets conţin în mare parte proteine, însă carnea de pui, inclusiv faimosul chicken McNuggets, conţine de fapt mai mult de 50 la sută grăsimi şi carbohidraţi foarte nesănătoşi, scrie epyk.com. Majoritatea acestor produse sunt prăjite de mai multe ori într-un ulei care conţine grăsimi trans. Aceste grăsimi cauzează deformări ale membranei celulelor care contribuie la dezvoltarea de boli metabolice, precum diabetul de tip 2. Chicken nuggets conţin, de asemenea, şi mulţi aditivi nesănătoşi, cum ar fi MSG şi butylhydroquinone terţiară (TBHQ).

Citeşte şi Alimente care îţi fac rău, deşi tu crezi că sunt bune

2. Băuturile carbogazoase. Băuturile carbogazoase nu conţin nimic sănătos. Sucurile conţin sirop de fructoză de porumb (HFCS), ca îndulcitor, iar acest lucru este chiar mai rău decât zahărul. S-a dovedit că HFCS este foarte dăunător pentru ficat. Băuturile carbogazoase reprezintă principala cauză a obezităţii în Statele Unite. Mai mult, sucul conţine nişte substanţe dăunătoare care determină ca pH-ul alcalin al corpului nostru să devină acid, ceea ce creează un mediu propice pentru dezvoltarea celulelor canceroase.

3. Cerealele de la micul dejun. Cele mai multe tipuri de cereale de la micul dejun sunt încărcate cu zahăr, sau mai rău, sirop de fructoză de porumb. În cazul în care conţin porumb, acesta este modificat genetic (OMG), deoarece acest tip de porumb este mult mai ieftin şi acest lucru creşte profitul producătorilor. Într-un studiu recent realizat în Europa a fost demonstrat că acest porumb provoacă tumori la rozătoare. Cu toate acestea, au existat multe cazuri care arată că bovinele şi alte animale de fermă se îmbolnăvească sau mor de la consumul de porumb OMG.

Citeşte şi Sfaturi pentru a reduce excesul de sare şi zahăr

4. Condimentele şi dressing-urile pentru salate. Cele mai multe condimente şi sosuri pentru salate conţin sirop de fructoză de porumb, deoarece acesta este foarte ieftin. Nici grăsimile trans sau aditivii alimentari, precum MSG, nu lipsesc din aceste produse. O modalitate de a mânca sănătos este pur şi simplu să-ţi prepari singur propriile condimente şi dressing-uri pentru salată.

5. Prăjiturile, brioşele, biscuiţii. Dincolo de nivelul ridicat de zahăr şi sare, cele mai multe dintre aceste produse conţin grăsimi trans. Aceste grăsimi trans sunt mult mai ieftine decât grăsimile sănătoase. Mai mult, se adaugă grăsimi trans pentru a prelungi termenul de valabilitate şi pentru a îmbunătăţi textura. Pentru a şti sigur dacă un produs conţine de fapt grăsimi trans, trebuie să te uiţi pe lista de ingrediente şi să cauţi cuvintele "hidrogenat" sau "parţial hidrogenat". În cazul în care apar aceste cuvinte, atunci produsul conţine grăsimi trans.

Citeşte şi Alimente care te fac fericit

Una dintre cele mai bune măsuri pentru a avea o viaţă sănătoasă este eliminarea sau cel puţin reducerea semnificativă a alimentelor procesate pe care le mâncaţi. De asemenea, este important ca atunci când faceţi cumpărături să citiţi cu atenţie ingredientele de pe etichetă.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 iul 16:53
Răspunde | Votează email 0 email
Edi
De ce ar contine condimentele sirop de fructoza de porumb ... ? La dressinguri inteleg, dar la condimente?
03 iul 09:54
Votează email 0 email
...este important ca atunci când faceţi cumpărături să citiţi cu atenţie ingredientele de pe etichetă. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.7320
RON
16 Jul
noapte 15 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H