Cele mai NESĂNĂTOASE obiceiuri pe care le practică românii în materie de mâncare

Mâncatul în faţa televizorului şi comandatul mâncării de pe internet reprezintă cele mai nesănătoase obiceiuri pe care le au românii în materie de mâncare.

20 mart. 2016, 15:39
Cele mai NESĂNĂTOASE obiceiuri pe care le practică românii în materie de mâncare

Românii comandă online mai ales burgeri clasici si cheeseburger.  Cele mai comandate sortimente de burger sunt cele ale restaurantelor bucurestene Burger Van, Chef Burger, Ruby Tuesday, Aria Burger, burgerii Gyros Dionysos si Big Daddy Burgers, potrivit datelor platformei de comenzi de mancare online foodpanda.ro.

Burgerii clasici sau cheeseburgerii se vand foarte bine in restaurantele din Romania, in special in Bucuresti. Desi reteta difera de la restaurant la altul, bucatarii folosesc, de regula, ca ingrediente de baza pentru aceste produse, carne de vita sau de pui, rosii, castraveti, salata iceberg, sos special, o felie de cascaval si, eventual, bacon crispy„, a declarat directorul pe Romania al foodpanda, Radu Balaceanu.

Mari amatori de mancare comandata pe internet sunt si clujenii si timisorenii, conform acelorasi date. Cel putin doua din comenzile pe care romanii le fac online sunt pentru preparate de tip fast-food, precum pizza si burgeri, dar si pentru mancare chinezeasca, iar valoarea comenzii ajunge, in medie, la 52 de lei.

Consumatorii romani sunt consecventi si in ceea ce priveste perioada in care comanda. Astfel, cererile pentru pizza cresc cu pana la 50% in weekend, in timp ce burgerii si mancarea chinezeasca sunt solicitate mai des in timpul saptamanii, la birou.

In restaurantele traditionale, fast-food-urile sunt vizitate des in special de barbati, in timp ce femeile opteaza mai degraba pentru patiserii sau covrigarii. Clientii fideli ai celor care dezvolta afaceri in industria servirii rapide au intre 25 si 34 de ani.