Cele mai PERICULOASE locuri din lume GALERIE FOTO

Groznâi sau Mogadiscio au fost teatrul unor războaie extrem de sângeroase, care au lăsat în urmă sărăcie şi o rată uriaşă a criminalităţii. Există şi zone în care natura şi-a făcut de cap, iar viaţa locuitorilor este un infern.

RomaniaTV.net
17 mai 2012, 17:13

Fiecare oraş are pericolele sale ascunse, însă există locuri pe această planetă atât de contaminate de boală, violenţă sau dezastre naturale, încât numai apropierea de ele presupune riscuri incalculabile.

Pornind de la faptul că pe data de 25 mai va avea loc premiera mondială a peliculei horror Cronica Cernobâlului, site-ul buzzfeed.com trece în revistă locurile pe Pământ în care viaţa este un coşmar sau, pur şi simplu, nu se poate trăi.

Oraşul Kantubek, din Insula Renaşterii (Uzbekistan), este un dezastru ecologic. A fost unul din centrele cercetărilor privind armele biologice în URSS. În prezent, locul este contaminat cu substanţe toxice, care au pârjolit terenurile.

Port au Prince (Haiti) a fost devastat de un cutremur în 2010, după care holera a făcut ravagii printre supravieţuitori. Străzile se află sub stăpânirea bandelor înarmate, iar ratacriminalităţii este de 6 ori mai mare decât în 2007.

Ciudad Juarez (Mexic) este teatru de război între cartelurile de droguri, iar răpirile şi asasinatele sunt la ordinea zilei. Statisticile arată că în perioada 1993-2003 peste 4.000 de femei au fost ucise la Juarez.

Homs (Siria) a fost epicentrul violenţelor din Siria, îndreptate împotriva conducerii ţării. A fost aproape ras de pe faţa pământului de Forţele Armate Siriene.

Groznâi (Cecenia) are o lunga istorie a violenţelor. După războiul cu Rusia aici a rămas sărăcia, iar crima organizată este la cote înalte. Răpirea turiştilor străini este una dintre practicile favorite, în zonă.

Locuitorii din Mogadiscio (Somalia) au trăit decenii la rând, până în 2006, sub teroarea dictaturii, dar şi azi suferă de boli şi foamete.

Atolul Bikini (Insulele Marshall) a fost locul în care au fost testate numeroase bombe nucleare.

Dallol (Etiopia) este considerat cel mai fierbinte loc de pe Terra, cu o temperatură medie anuală de 35 de grade Celsius.