Cele mai periculoase plante pe care nu trebuie să le ții niciodată în casă! Sunt mai rele decât un criminal în serie

Majoritatea românilor au în casă un colțișor verde plin cu flori, însă puțini sunt cei care știu că există anumite plante pe care nu trebuie să le țină niciodată într-o încăpere deoarece sunt extrem de periculoase.

14 mart. 2024, 18:52
Cele mai periculoase plante pe care nu trebuie să le ții niciodată în casă! Sunt mai rele decât un criminal în serie
Cele mai periculoase plante pe care nu trebuie să le ții niciodată în casă!

Cele mai periculoase plante pe care nu trebuie să le ții niciodată în casă! Deși pare greu de crezut există două plante, care sunt atât de periculoase încât pot să îți ucidă animalul de companie.

Citește și Descoperă secretul de frumusețe la care apela Cleopatra! Uleiul din planta misterioasă pentru un ten impecabil și păr strălucitor

Cele mai periculoase plante pe care nu trebuie să le ții niciodată în casă!

În ultimii ani, în topul preferințelor românilor, la capitolul plante ornamentale, plantele exotice au condus detașat. Acestea nu sunt doar simple elemente decorative, ci și surse de sănătate și relaxare.

”Beneficiile planetlor ornamentale, cele exotice prin prezenţa lor în casele nostre, prin procesul de fotosinteză acestea emană oxigen din abundenţă şi ne împrospătează aerul pe care îl respirăm pe tot parcursul zilei. Plantele exotice pot oferi un spectacol atât prin florile pe care le fac acestea cât şi prin coloritul frunzelor. Pentru cele de intrior fi recomandat să optăm pentru cele cu floare cum ar fi orhideele, iasomiile de Madagascar, azaleea. Când vorbim despre plantele ornamentale care pot fi scoase şi la exterior recomand toate gamele şi varietăţile de ficus, varietăţi de anturium, palmier”, a declarat Codruţa Petre, master florist, potrivit observator. 

Cu toate acestea, experții floriști le atrag atenția românilor că trebuie să aibă mare grijă la soiurile de plante pe care le aleg deoarece 10% dintre cele exotice sunt otrăvitoare şi nu le recomandă familiilor cu copii sau cu animale de companie.

Conform floriștilor, cele mai periculoase plante exotice sunt Diffembachia şi Leandrul, iar de acest lucru s-a convins artistul Florin Ristei a căui pisică a murit din cauza unei astfel de plante.

”Nici nu mi-am dat seama că e de la aia du-te repede cu Bozo la doctor, când am mers era deja târziu. Şi mă întreabă doctorul ai plante în casă? Şi atunci am făcut legătura”, a declarat Florin Ristei.

Înainte de a cumpăra o plantă de apartament, specialiștii le recomandă românilor să citească cu atenție informațiile de pe etichetele lor.

Citește și Motivele pentru care menta nu ar trebui să lipsească din viață ta! Uleiul din această plantă este o licoare magică