Descoperă secretul de frumusețe la care apela Cleopatra! Uleiul din planta misterioasă pentru un ten impecabil și păr strălucitor

În ritualurile ei de înfrumusețare, Cleopatra utiliza negrilica, o plantă prețuită din antichitate, care fascina numeroasele civilizații străvechi.

05 mart. 2024, 11:06
Descoperă secretul de frumusețe la care apela Cleopatra! Uleiul din planta misterioasă pentru un ten impecabil și păr strălucitor

Cleopatra, ultima regină a Egiptului, era cunoscută pentru frumusețea ei remarcabilă și era conștientă de acest lucru. Ea își folosea farmecele pentru a-și atinge obiectivele.

Citește și: Cleopatra Stratan l-a surprins pe Cătălin Măruță, după ce prezentatorul TV a întrebat-o de ce a venit singură. Ce a mărturisit artista despre Edward Sanda: ”În ultima perioadă…”

În ritualurile sale de înfrumusețare, Cleopatra folosea negrilica, o plantă prețioasă și venerată încă din antichitate, care a intrigat numeroasele civilizații străvechi.

Cleopatra se folosea de uleiul obținut din negrilică, aplicându-l atât pe tenul cât și pe părul său negru. Studii publicate în revista „Phytotherapy Research” confirmă că negrilica are proprietăți antioxidante.

Hipocrate, cunoscut drept părintele medicinei, a recunoscut puterea negrilicii (Nigella sativa) în tratarea afecțiunilor hepatice și a dezechilibrelor metabolice. În medicina islamică, negrilica era menționată în toate tratatele contemporane, fiind denumită „barakah”, care înseamnă „semințe binecuvântate”.

Aceste referințe istorice atestă importanța și reputația impresionantă pe care negrilica a deținut-o de-a lungul timpului. Primul document scris care menționează această plantă prețioasă este găsit în Vechiul Testament, în cartea profetului Isaia, la versetele 28:25 și 27.

Proprietăți antiinflamatorii

Negrilica reprezintă un remediu eficient în tratarea afecțiunilor inflamatorii precum astmul, bronșitele și reumatismul. Semințele de negrilică sunt bogate în diverși compuși cum ar fi glucidele, lipidele, proteinele, uleiul volatil, taninul, flavonoidele, saponinele și steroizii.

Tratează infecțiile

Semințele de negrilică sunt utile și în tratarea infecțiilor, alergiilor și bolilor cronice, datorită prezenței elementelor esențiale pentru organism precum Omega-3, Omega-6 și acizii grași esențiali. Aceste substanțe contribuie la protejarea organismului împotriva formării tumorilor și previn apariția litiazelor. De asemenea, negrilica are efecte benefice în scăderea glicemiei, fiind utilă pentru persoanele diabetice.

Benefică pentru sistemul nervos

Prin acțiunea sa asupra sistemului nervos central și a creierului, negrilica oferă beneficii notabile, inclusiv efecte antidepresive și anxiolitice. Aceasta contribuie la îmbunătățirea memoriei și a capacității de învățare, fiind recomandată în special elevilor și studenților care se confruntă cu surmenaj fizic sau intelectual. Totodată, prezintă proprietăți neuroprotectoare și ajută în prevenirea leziunilor cerebrale cauzate de ischemie.

Folosită în alimentație, pentru a da gust brânzeturilor

Pe lângă beneficiile pentru sănătate, negrilica (chimenul negru) reprezintă și un condiment excelent, folosit în bucătăria tradițională și modernă. Semințele sale măcinate adaugă un gust ușor afumat, amărui și iute preparatelor culinare, cum ar fi aromatizarea brânzei telemea sau condimentarea mâncărurilor de legume. Aroma lor seamănă foarte mult cu oregano.

Contraindicații

Este important de menționat că tratamentul cu semințe de nigrilică prezintă anumite contraindicații, pentru că dozele mari de semințe pot fi toxice pentru organism și, tocmai de aceea, trebuie administrate doar sub supravegherea și recomandarea strictă a medicului. De asemenea, aceste semințe nu ar trebui administrate copiilor și femeilor însărcinate, deoarece pot provoca contracții uterine.

Citește și: Edward Sanda a făcut-o lată, din nou! Cleopatra Stratan, scoasă din sărite de către soț: ”Într-o propoziție ai nevoie de subiect și predicat!”