Cele mai periculoase VIRUSURI din lume, create din sticlă de un artist britanic VIDEO

Un artist din Marea Britanie a reuşit să creeze replici din sticlă a celor mai mortale virusuri din lume. Chiar dacă figurinele sunt deosebit de frumoase, aceşti agenţi patogeni  au dus la moartea a milioane de oameni.

10 feb. 2013, 12:47

Luke Jerram a reuşit să creeze imaginea mărită de un milion de ori a acestor agenţi patogeni, invizibili cu microscopul obişnuit, care se reproduc numai în interiorul celulelor vii şi provoacă diverse boli infecţioase. Printre cele mai interesante replici se află virusul H1N1, bacteria Ecoli sau virusul HIV.

Expoziţia a fost numită „Microbiologia din sticlă”, iar artistul a reuşit să le producă folosind doar sticlă topită şi modelată. El vrea să trimită un mesaj privind impactul global al virusurilor. Jerram a lucrat împreună cu un virusolog al Universităţii din Bristol, pentru a modela figurinele cu o exactitate cât mai mare. Dat fiind că par atât de reale, din cauza lipsei de culoare, aceste fotografii au ajuns în reviste de specialitate şi jurnale.

„Reacţiile privind munca mea au fost incredibile. Cu siguranţă sunt frumoase şi oamenii sunt atraşi de aceste lucruri, dar ei trebuie să realizeze că aceste elemente trebuie să creeze repulsie. Anumiţi oameni au impresia că dacă ating figurinele se vor infecta, lucru care este drăguţ”, a declarat artistul pentru Daily Mail.

Munca lui a fost expusă în mai multe oraşe din lume, printre care New York şi Maryland. Artistul urmează să prezinte expoziţia în Marea Britanie, în luna aprilie.

Citeşte şi: Artă cu orice mijloace. Un francez „pictează” cu capse de hârtie GALERIE FOTO