Cele mai ridicole mituri de gravidă desfiinţate

Miturile femeilor gravide guverneaza obiceiurile de viata ale celor 9 luni de sarcina pentru multe dintre ele si difera de la tara la tara. Multe femei le respecta, chiar daca nu au dovezi rationale ca sunt reale sau nu, iar acest lucru se datoreaza obiceiurilor foarte puternice mostenite din mosi stramosi precum si unei frici instalate, frica de a nu pati ceva ea sau copilul. 

27 iul. 2015, 20:33
Cele mai ridicole mituri de gravidă desfiinţate

Insa, medicina si tehnologia au reusit sa mai schimbe experienta graviditatii femeilor moderne. Sunt multe mituri care nu isi au rostul si care, in marea lor majoritate sunt si ridicole de-a dreptul, insa sunt persoane care tin cont de ele.

Iata 7 din miturile de gravida pe care ai face mai bine sa le uiti sau sa afli de ele doar ca fapt divers.

Mitul 1

Spre exemplu, sunt femei care cred ca atunci cand stai in cap dupa ce faci dragoste iti cresc sansele sa ramai gravida. Dar, conform expertilor, aceasta metoda nu este sustinuta de nicio dovada stiintifica. In schimb, ei sustin ca a sta lungita si linistita 20-30 minute dupa partida de sex poate creste sansele de a ramane insarcinata, dar nu este cazul de stat in cap. Cine stie cum, din mama in fiica, ani dupa ani, s-a ajuns la aceasta idee cel putin hilara.

Mitul 2

Alt mit este acela ca iti poti da seama de sexul copilului in functie de forma si inaltimea stomacului femeii. Acest crez faimos spune ca o femeie care are baiat are burta mai coborata in timp ce femeia ce poarta in pantece fata are stomacul mai ridicat.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.