Cele mai RIDICOLE plângeri ale britanicilor la reprezentanţele diplomatice

Dantură falsă pierdută, blocaj în trafic, marmeladă întărită, cum se construieşte un coteţ de păsări sau unde e bine de petrecut o vacanţă sunt doar câteva dintre exemplele de plângeri sau cereri caraghioase formulate de către cetăţenii britanici din străinătate către reprezentanţele diplomatice ale Regatului în diferite ţări.

RomaniaTV.net
04 apr. 2012, 18:32
Cele mai RIDICOLE plângeri ale britanicilor la reprezentanţele diplomatice

Ministrul de Externe britanic, William Hague, a povestit presei despre solicitările cele mai bizare ale cetăţenilor britanici din străinătate, care ocupă timpul preţios al funcţionarilor ambasadelor şi consulatelor cu tot soiul de reclamaţii şi întrebări dintre cele mai absurde, scrie The Independent în ediţia online.

Hague le-a cerut totodată concetăţenilor săi aflaţi peste hotare să nu abuzeze de resursele umane ale acestor reprezentanţe diplomatice bombardându-le cu „cereri bizare”.

Ministrul britanic a dat şi câteva exemple de cereri hilare. De pildă, un britanic a solicitat ajutor pentru a construi un coteţ pentru găini, un altul a cerut să i se spună care restaurant din Spania organizează cea mai bună masă de Crăciun, iar altul a cerut un traducător de limba maghiară care să-l ajute să spună „Te iubesc”, în această limbă.

„Un britanic din Florida ne-a întrebat anul trecut ce trebuie să facă dacă a găsit furnici în casa lui de vacanţă (…) de asemenea, trebuie să spun că nu noi suntem persoanele cărora trebuie să te adresezi dacă ţi-ai pierdut proteza dentară, dacă ţi s-a defectat GPS-ul şi nu ai habar în ce direcţie să o iei, ce să faci dacă nu ţi-a reuşit operaţia estetică, dacă nu ţi se întinde marmelada pe pâine, dacă vreisă afli cum e vremea sau dacă vrei să rogi pe cineva să arunce o monedă în fântâna Trevi, în locul tău, ca să ai parte de o căsătorie fericită, pentru că tu ai uitat să faci asta când ai fost în vacanţă”, s-a mai plâns ministrul britanic de Externe.

Hague a ţinut să precizeze că, potrivit registrelor ministerului său, britanicii fac anual 55 de milioane de călătorii în străinătate şi că aproximativ 6 milioane de britanici trăiesc temporar sau definitiv în ţări străine.