Cele mai rostite cuvinte ale bolnavilor de COVID în stare gravă. Mărturiile cutremurătoare ale unui medic ATI: „Doar unii pleacă în viaţă de aici”

Un medic ATI de la Spitalul Matei Balş a dezvăluit care sunt cele mai rostite cuvinte ale bolnavilor de covid în stare gravă. Specialistul spune că, din păcate, doar unii dintre pacienţii care ajung la Terapie Intensivă reuşesc să plece acasă şi face apel la români să se vaccineze.

08 oct. 2021, 20:28
Cele mai rostite cuvinte ale bolnavilor de COVID în stare gravă. Mărturiile cutremurătoare ale unui medic ATI: „Doar unii pleacă în viaţă de aici”

Cele mai rostite cuvinte ale bolnavilor de COVID în stare gravă. Elena Copaciu este medic specialist ATI la Spitalul Matei Balş şi descrie suferinţa pacienţilor care ajung la Terapie Intensivă.

Cele mai rostite cuvinte ale bolnavilor de COVID în stare gravă

Medicul povesteşte că majoritatea pacienţilor care ajung la ATI sunt nevaccinaţi şi toţi, indiferent că sunt tineri, bătrâni, oameni sănătoşi sau cu afecţiuni cronice, toţi au aceeaşi teamă şi aceeaşi speranţă. Dr.Elena Copaciu a mărturisit că cei care ajung la Terapie Intensivă îşi doresc să dea timpul înapoi şi să se vaccineze.

„Nimeni din afară nu-și poate imagina câtă suferință este acum în secțiile de Terapie Intensivă. Din păcate, doar unii pleacă în viață de aici. Când ajung în ATI, toți se roagă la Dumnezeu să dea timpul înapoi pentru că altfel ar proceda”, spune medicul de la Matei Balş, potrivit Libertatea.  

Citeşte şi Un medic român din Suedia explică de ce varianta Delta e atât de agresivă: „Debutează cu simptome care pot fi uşor ciudate”

Elena Copaciu  a povestit că un tânăr în vârstă de 31 de ani, care a fost trasferat de pe salon la ATI, a fost convins de iubita sa să nu se vaccineze anti-covid ca să poată face copii. La spital a ajuns şi tânăra, însă cu o formă mai uşoară.

„Mi-a spus că prietena nu l-a lăsat să se vaccineze, ca să poată face copii. La externare, l-am întrebat dacă se duce să se vaccineze când va depăși perioada de recuperare și mi-a spus că o să ceară toate cele 3 doze odată! E un fel de a spune, desigur”, a dezvăluit medicul, potrivit sursei citate.

Din păcate, un cuplu mai în vârstă nu a avut norocul cuplului tânăr.

„Femeia, cu cancer pulmonar, nevaccinată, a decedat, iar soțul, într-un salon vecin, luptă pentru viață. Nu așa trebuia să se întâmple”, povestește doctorul.

La fel ca şi alţi medici, şi Elena Copaciu atrage atenţia că tulpina Delta este mult mai agresivă decât celelalte variante ale coronavirusului.

Citeşte şi Medicii cer un LOCKDOWN de cel puţin două săptămâni şi vaccinare obligatorie pentru anumite categorii de persoane

„În valul patru, parcă  e o altă boală. În formele grave, ne confruntăm cu pacienți cu insuficiențe respiratorii severe, cu afecțiuni cardiace, cum sunt miocarditele virale, cu imunodepresii severe și prelungite. Dacă în valul 3 staționarea în ATI a unui pacient era de 7-10 zile, acum pacienții au nevoie de tratament intensiv timp de 3-4 săptămâni. Asta înseamnă și că un pat se eliberează mult mai greu”, mai spune medicul de la Matei Balş.