Medicii cer un LOCKDOWN de cel puţin două săptămâni şi vaccinare obligatorie pentru anumite categorii de persoane

Medicul Florin Roşu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, susţine că este momentul să fie iniţiat un lockdown de cel puţin două săptămâni. De asemenea, ar trebui introdusă obligativitatea vaccinării unor categorii profesionale

08 oct. 2021, 16:14
Medicii cer un LOCKDOWN de cel puţin două săptămâni şi vaccinare obligatorie pentru anumite categorii de persoane

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, susţine că în România se impune intrarea în lockdown timp de cel puţin două săptămâni, iar în plus vaccinarea ar trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii profesionale.

„Lucrăm la capacitate maximă în spital. Externăm în fiecare zi pacienţi, dar imediat locurile se ocupă. Este momentul să fie iniţiat un lockdown de cel puţin două săptămâni. De asemenea, ar trebui introdusă obligativitatea vaccinării unor categorii profesionale, precum cadrele medicale, cadrele didactice sau alţi angajaţi expuşi riscului”, a declarat, vineri, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu.

Raed Arafat, despre un nou lockdown în România: „Dacă am respecta măsurile pe care le avem, am putea să controlăm situaţia”

Medicul Florin Roşu a precizat că aceste măsuri sunt oportune, el motivând că există o disperare în ochii pacienţilor, dar şi o oboseală fizică şi psihică în rândul cadrelor medicale.  Totodată, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi recomandă în continuare intensificarea campaniei de vaccinare.

Medicul Vasi Rădulescu cere LOCKDOWN urgent: „Dacă o mai lălăim, ne scufundăm de tot”

„Nu este târziu să ne vaccinam nici acum. Efectele le vom vedea peste o lună, când datorită creşterii ratei de vaccinare, numărul pacienţilor cu forme severe şi care necesită internare va intra pe o fază de platou, urmată de o scădere treptată”, a afirmat medicul Florin Roşu.

În ultimele zile, ambulanţele cu bolnavi COVID au stat la rând în curtea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, aşteptând eliberarea unui pat pentru pacienţi.

Până vineri în judeţul Iaşi s-au înregistrat 52.911 cazuri de COVID-19, dintre care 606 în ultimele 24 de ore.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 13.854 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.665 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 357 de persoane au decedat. De asemenea, au fost înregistrate şi 28 de decese din septembrie. La ATI sunt internaţi 1.561 de pacienţi cu COVID-19. 424 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 23 dintre ei fiind la ATI.


loading...
Partenerii noștri