Cele mai sănătoase alimente ale toamnei

După o vară toridă, toamna vine la pachet cu o doză de vitamine și minerale pe care ți le pune la dispoziție prin intermediul fructelor și legumelor de sezon.

06 sept. 2017, 06:16
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei

În culori și gusturi variate, atât fructele, cât și legumele de sezon îți vor furniza o porție bună de sănătate dacă alegi să le incluzi în dieta zilnică.

Bucură-te din plin de toate nutrimentele oferite de natură și optează pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Dovleacul redă stălucirea tenului

Este unul din cele mai bogate alimente ale toamnei în betacaroten și fibre care îmbunătățesc digesti. În plus, ajută pielea să-și recapete strălucirea datorită conținutului de vitamina A, potasiu și complexul vitaminic B. Poți alege să-l consumi copt sau fiert, în salate sau ca desert alături de cei dragi.

Poți să optezi de asemenea să-l prepari sub formă de piure sau supă-cremă, în smoothie, budincă sau chiar în tocăniță.

Prunele, remediu împotriva constipației

Vedetele toamnei se bucură de o mare cantitate de fibre indispensabile digestiei mai ales dacă te regăsești printre persoanele care se confruntă cu un tranzit lent. Dacă alegi să le introduci în alimentație, eliminând pe cât posibil făinoasele și alimentele procesate, vei observa în scurt timp cum organismul tău va deborda de energie.

Sunt indicate pentru buna funcționare a sistemului nervos tocmai pentru că se bucură de o cantitate semnificantă de potasiu, mangeziu, fier, calciu și seleniu.

La fel este indicat a se consuma și păstârnacul cât mai des posibil.

Perele te protejează de bolile cardiovasculare

Datorită puternicului efect antioxidant pe care îl oferă persoanelor care aleg să le consume, perele te ajută să elimini toxinele acumulate în organism, combat retenția de apă și au efect tonic asupra sistemului nervos. Vitaminele B și C alături de cupru, potasiu și fosfor vin în ajutorul tău și îți întăresc imunitatea.

Sfecla roşie susține buna funcționare a ficatului

Combate anemia, protejează inima și se bucură de un puternic efect detoxifiant la nivelul ficatului, îmbunătățește tranzitul și susține buna funcționare a sistemului nervos. Alege să adaugi câteva bucăți de sfeclă în salatele tale sau în smoothie și bucură-te din plin de toți nutrimeții pe care aceasta ți-i oferă.

Mere și gutui din plin

Gutuile ajută rinichii să filtreze mai ușor toxinele și sunt un aliat demn de luat în seamă în cazul în care vrei să scapi de surplusul de kilograme. Iar merele vin în ajutorul tău susținând buna funcționare a tranzitului. Alege să consumi fructele în starea lor proaspătă fără a adăuga zahăr sau alte condimente.

De asemenea strugurii îți oferă un puternic efect antioxidant mai intens decât lămâile, ajută la slăbire și îți prelungesc senzația de sațietate.

Vânăta, vedeta sezonului

Poți să prepari vinete la grătar, la cuptor, la rotisor și astfel vei obține preparate cu gust, savoare și substanțe nutritive benefice sănătății tale.

Nu conțin grăsimi și îți oferă o bună cantitate de potasiu, magneziu, vitaminele C, K, B6 dar și foarte multe fibre benefice pentru tranzitul tău.

Varza de asemenea este superalimentul ce îți oferă protecție împotriva cancerului. Atât cea roșie cât și cea albă se recomandă a se consuma mai ales sub formă de salată.

Află mai multe despre carbohidrații care te ajută să slăbești pe clicksanatate.ro.