CELE MAI SCUMPE vile de la stat, vândute la preţ de chilipir. Cu cât s-a dat casa lui Geoană

Cele mai scumpe imobile de anul acesta ale RA-APPS au fost vândute la preţ de chilipir, cu reduceri de până la 30%. Printre acestea se numără vila de la Snagov oferită ca reşedinţă fostului preşedinte Traian Băsescu. În schimb, fosta locuinţă a lui Mircea Geoană a fost vândută la un preţ de două ori mai mare.

07 sept. 2015, 10:30
CELE MAI SCUMPE vile de la stat, vândute la preţ de chilipir. Cu cât s-a dat casa lui Geoană

2015 ar putea fi anul cu cele mai mici încasări pentru RA-APPS. Dintre cele 30 de imobile vândute de regie în primele opt luni ale anului, un sfert au fost reduse cu 30 la sută. De exemplu, vila care urma să devină reşedinţa lui Traian Băsescu, informează România TV.

Vila nr. 11 de la Snagov, cu etaj şi mansardă, teren de aproape trei hectare şi o suprafaţă de aproape două mii de metri pătraţi, a fost scoasă iniţial la licitaţie la 3,7 milioane de euro. Cum nu au existat cumpărători la primele licitaţii, Regia a redus preţul imobilului la 2,6 milioane de euro, mai puţin decât un duplex în Cartierul Primăverii din Capitală.

O situaţie similară a fost şi în cazul vilei istorice din strada Grigore Alexandrescu, unde îşi are sediul o cunoscută firmă de publicitate. După un an de zile de licitaţii fără cumpărători, imobilul a fost ofertat la preţul minim care putea fi acceptat de Regie, 2,1 milioane de euro.

În schimb, vila în care a locuit timp de zece ani Mircea Geoană a fost cumpărată de un dezvoltator imobiliar cu un preţ de două ori mai mare, aproape un milion de euro.

Vila a fost scoasă la vânzare la un preţ de 588.000 euro şi s-a vândut cu 906.600 euro.