Cele mai spectaculoase imagini ale meteoritului căzut în Rusia FOTO

Un fotograf profesionist a realizat câteva imagini spectaculoase ale meteoritului care a lovit Rusia, săptămâna trecută, deşi el credea că este o bombă nucleară care îl va ucide.

22 feb. 2013, 11:10
Cele mai spectaculoase imagini ale meteoritului căzut în Rusia FOTO

Marat Akhmetaleyev, în vârstă de 31 de ani, îşi instalase camera foto pe un trepied, pentru a realiza câteva imagini cu cerul dimineţii. Cum a simţit şocul provocat de boom-ul sonic al meteoritului, a început să fotografieze cerul, instinctiv.

Când lumina a fost extrem de puternică, am simţit o căldură foarte mare pe faţă, iar ochii mă dureau puternic. A durat câteva fracţiuni de secundă. Eram confuz. Primul meu gând a fost că văd o bombă nucleară„, povesteşte fotograful pentru Siberian Times.

„Apoi, mi-am adus aminte că mass media povestea despre un asteroid care se apropie de Pământ. Şi mai credeam că este un avion care se prăbuşeşte”, mai spune Marat Akhmetaleyev.

La câteva minute după lumină, fotograful spune că a auzit o serie de explozii puternice, în momentul în care asteroidul s-a dezintegrat cu forţa a 30 de bombe de la Hiroshima.

„Imediat după asta, pădurea de pini a fost bombardată, păsările au zburat în toate direcţiile. Am început să tremur, iar pulsul mi-a crescut. Eram şi mai şocat”, povesteşte fotograful, care a precizat că a rămas uimit o perioadă destul de mare după aceea.

Ploaia de meteoriţi din Rusia a fost creată de un asteroid de mici dimensiuni. Obiectul spaţial s-a dezintegrat vineri dimineaţă deasupra localităţii Celeabinsk, un oraş industrial cu o populaţie de peste 1 milion de locuitori. Fragmentele au căzut pe Terra sub forma unor bule de foc urmate de cozi de fum, iar ferestrele clădirilor au fost sparte din cauza undei de şoc provocate de obiectul spaţial în atmosfera terestră.

Locul unde a căzut meteoritul