Cele mai tari BANCURI despre protestele din Piaţa Universităţii

Românii au avut dintotdeauna o slăbiciune pentru bancurile politice. După valul de bancuri iscate de mandatul prezidenţial de o noapte al lui Mircea Geoană, protestele din Piaţa Universităţii au început să genereze nu doar îngrijorare pentru putere, ci şi bancuri în care, alături de protestatari, apar de-a valma jandarmi, blonde, Chuck Norris, Adriean Videanu şi ardelenii.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 07:53
Cele mai tari BANCURI despre protestele din Piaţa Universităţii

Un prim subiect de batjocură sunt încleştările bulevardiere dintre jandarmi şi suporteri.

Jandarmii români au vrut să-i ceară ajutorul lui Chuck Norris, însă MM Stoica le-a interzis„, sună un prim banc.

Un al doilea îi vizează în mod special pe suporterii „lupilor galbeni”: „Pentru că ultraşii de la Petrolul mai au încă două etape de suspendare, în locul lor vor trimite la proteste prietenele, soţiile şi surorile.”

O altă glumă este de natură să işte panică în piaţă: „Şi-au anunţat prezenţa în Piaţă în această seară cei mai răi ultraşi din România, cei de la Concordia Chiajna. Vor veni amândoi.”

Fanii Dinamo au motive să-i suspecteze pe cei de la Steaua că nu au fost întrutotul solidari cu ei împotriva jandarmilor din moment ce unul dintre bancuri îi vizează direct: „Odată cu protestele, a avut şi galeria Dinamo ocazia să meargă la Universitate.”

Pe post de victime colaterale ale protestelor, dar şi a maliţiozităţii dâmboviţene sunt, ca de obicei, inocentele blonde: „Câteva blonde au greşit reţeta de cocteil şi au aruncat cu Pina Colada şi Bloody Mary în jandarmi!

Există şi un banc care îi implică pe ardeleni. „- Merem, mă, la miting să-l dăm jos pe Băsescu? – Merem. Da’ câte grade îs afară? – Minus 7. – No, lasă, că nu-i om rău…

Imaginile cu borduri „plutind” deasupra Pieţei Universităţii l-au readus în atenţia publicului pe fostul primar al Capitalei, Adrian Videanu: „Acum se vede avantajul faptului că firmele lui Videanu au adus borduri de proastă calitate în Capitală. Vă daţi seama câţi răniţi ar fi fost dacă bordurile erau rezistente?”

Mai mult, a fost inventat şi un dialog între fostul şi actualul primar: „Telefonul sună la Primăria Capitalei. Alo, Oprescule? Sunt Videanu. Am auzit că vă trebuie la Universitate nişte borduri”.

Însă cum realitatea românească bate orice banc, cel mai haios a fost un tânăr care ţinea în Piaţă o pancartă pe care scria: „Noi de fapt suntem 300.000! Ne-a numărat Roberta Anastase„.

Frica ancestrală a românului de forţele de represiune, începând cu arnăuţii, trecând prin jandarii regelui şi miliţienii comunişti, face ca mulţi să creadă poliţia capabilă de orice ticăloşie în lupta ei cu poporul. „Ca să alunge protestatarii, jandarmii nu vor mai apela la tunurile de apă. Ei vor aduce boxe mari şi vor băga colinde cu Hruşcă”.

În schimb, există şi români care respectă sincer angajaţii de la Ministerul de Interne şi care le mulţumesc sincer ce fac aceşti pentru siguranţa cetăţeanului. „Poliţia a amplasat în Piaţa Universităţii indicatoare „Atentie! Cad pietre”