Cele mai tari teorii ale CONSPIRAŢIEI

Teoria conspiraţiei este un subiect bun de disecat pentru oricine şi mulţi oameni se bucură atunci când apare un nou subiect. Poţi petrece o mulţime de timp citind despre teorii ale conspiraţiei, întrebându-te în acelaşi timp dacă sunt sau nu adevărate.

RomaniaTV.net
25 mai 2012, 06:25
Cele mai tari teorii ale CONSPIRAŢIEI

Iată cîteva dintre cele mai dezbătute teorii ale conspiraţiei.

Atacurile din 9/11 Septembrie 2001 au fost plănuite de către Guvernul SUA

– Există o mulţime de teorii care susţin că preşedintele George W. Bush şi unii dintre membrii administraţiei sale aveau informaţii despre atacurile din 11 septembrie 2001 cu mult înainte ca acestea să aibă loc. Motivul pentru care n-au făcut nimic care să împiedice atacurile teroriste a fost dorinţa de a avea suportul public pentru militarizare, pentru expansiunea statului poliţienesc, dar şi pentru a putea interveni militar în ţări unde ar fi avut de câştigat în cazul ocupaţiei.

–  Prinţesa Diana a fost ucisă din ordinul Familiei Regale

În 1997, Prinţesa Diana şi Dodi Al Fayed (fiul lui Mohamed Fayed, proprietarul Hotelelor Ritz şi  Harrods) au murit într-un accident de maşină în timp ce încercau să scape de paparazzi. Scandalul care înconjura relaţia celor doi (Dodi era musulman în vreme ce Diana era mama viitorului lider al Bisericii Engleze) i-a făcut pe mulţi să speculeze faptul că Diana şi Dodi au fost ucisi pentru a împiedica un viitor scandal în curtea regală.

De altfel, aproximativ un sfert dintre britanici şi majoritatea arabilor cred că a existat un complot pentru asasinarea prinţesei inimilor. Motivaţia acestuia se regăseşte în intenţia de a se căsători cu Dodi, că voia să se convertească la islanism, că era însărcinată. Vinovaţii pentru executarea crimei ar putea fi: Serviciul de Spionaj francez, Familia Regală, presa, MI5 sau MI6, CIA, Mossad, sau IRA.

Lumea este condusă de evrei

Teoria aceasta îşi are originile în volumul The Protocols of the Elders of Zion (Protocoalele bătrânilor din Sion – n.r.) şi conţinea informaţii despre planul evreilor de a cuceri lumea. Textul a fost distribuit în Rusia după revoluţia bolşevică şi a devenit popular la nivel mondial după 1920. Marea depresiune economică şi ridicarea nazismului îşi au originea în The Protocols of the Elders of Zion. Deşi publicaţii prestigioase au anunţat că volumul acesta era doar o făcătură pentru a crea panică şi a alimenta ura antisemită nu puţini sunt aceia care consideră “The Protocols of the Elders of Zion” drept o carte autentică.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro

 

loading...