Cele mai terifiante fotografii cu „fantome”: De la „Femeia în Alb” până la sclava Chloe

Lumea spiritelor dă bătăi de cap nu numai celor "bântuiţi", ci mai ales cercetătorilor în domeniul paranormalului, care se străduiesc să dea o explicaţie logică apariţiilor şi fenomenelor ciudate. Câteva dovezi despre "lumea cealaltă" par a fi fost imortalizate în fotografii ce fac încojurul lumii.

RomaniaTV.net
15 aug. 2012, 11:31

Experţii în fenomene paranormale petrec decenii întregi analizând fiecare detaliu al unei fotografii obişnuite, pentru a vedea şi ceea ce… nu se vede.

Rezultatele muncii lor nu s-au lăsat prea mult aşteptate, strângându-se la ora actuală, în toată lumea, colecţii de asemenea fotografii cu elemente paranormale, cele mai multe dintre aceste imagini având în spatele lor poveşti fascinante.

Publicaţia britanică Daily Mail a realizat o galerie cu câteva dintre aceste fotografii, publicând şi câteva poveşti despre apariţiile ciudate din imagini. Iar de la sclavi ucişi sau bolnavi psihic torturaţi în sanatorii şi până la soldaţii sau marinarii dispăruţi, poveştilor tuturor acestora dau fiori reci pe şira spinării.

De pildă, Femeia în Alb, după cum a fost numită o fotografie datând din 1959 făcută în Australia, la Alice Springs, înfăţişează o femeie îmbrăcată într-o rochie albă, cu mâna făcută „pâlnie” la gură, ca şi cum ar striga la cineva aflat în depărtare.

 

În Quezon City, pe Balete Drive nu mai circulă nicio maşină după lăsarea întunericului, nici măcar taximetriştii, din cauza unei femei despre care se spune că fusese ucisă acolo într-un accident şi că bântuie bulevardul respectiv. Femeia apare în mijlocul străzii, noaptea, în lumina farurilor automobiliştilor, iar unii dintre aceştia care au văzut-o, au povestit că este ca un abur alb, dar că are faţa însângerată. Taximetriştii care se încumetă, totuşi, să meargă pe-acolo, nu o fac decât dacă au toate locurile din taxi ocupate, pentru că dacă vreunul dintre acestea rămâne liber, fantoma îl ocupă.

Sclava Chloe, care a trăit pe o plantaţie din Louisiana, obişnuia să tragă cu urechea la conversaţiile stăpânilor ei. Într-o zi, a fost prinsă, iar proprietarul plantaţiei a pedepsit-o, tăindu-i o ureche. Chloe a vrut să se răzbune şi i-a pregătit o prăjitură în care a pus frunze de oleandru, care sunt otrăvitoare. Ghinionul ei a fost că nu stăpânul a mâncat din prăjitură, ci soţia şi fiicele lui … Chloe a vrut să fugă, dar a fost prinsă şi linşată de ceilalţi sclavi. Se spune că fantoma ei bântuie şi astăzi plantaţia şi chiar că trage cu urechea la oaspeţii care vin să viziteze locul.

În această fotografie de la începutul secolului al XX-lea, realizată de un celebru fotograf al vremii, Montague Cooper, la cererea unui comerciant de mobilier de lux, se vede mâna unei doamne care pare că vrea să cerceteze calitatea comodei-secretaire.

Fotografia este făcută în timpul Războiului Civil din America şi pare a fi imaginea unui soldat care urcă treptele unei case, fiind probabil chiar locuinţa sa.

Robert A. Ferguson ţinea un discurs în Los Angeles, în 1968, când a fost fotografiat şi în imagini s-a văzut apoi ceea ce pare să fi fost fantoma fratelui său, Walter, mort în 1944, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Fotografia fusese realizată cu un aparat Polaroid, cu dublă expunere, ceea ce a ridicat semne de întrebare privind existenţa presupusei fantome în acea imagine. Totuşi, unii susţin că cele două siluete care apar în fotografie nu par să fie ale unuia şi aceluiaşi bărbat, acestea fiind diferite.

Adevăr sau ficţiune, una dintre cele mai clare fotografii cu fantome este cea făcută la mormântul unei fete de 17 ani, într-un cimitir din Queensland, în Australia. Mama fetei pe care o chema Joyce Andrews a fost şocată când a văzut în fotografia pe care o făcuse la mormântul fiicei ei silueta unui copil care parcă ieşea din cripta fiicei sale.