Cele mai vândute cărţi la Gaudeamus 2018: Yuval Noah Harari, Radu Paraschivescu, Michelle Obama

"Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani şi trei premieri", de Radu Paraschivescu, a fost cea mai vândută carte a editurii Humanitas la ediţia a 25-a a Târgului Internaţional Gaudeamus-Carte de Învăţătură, care s-a încheiat duminică la Romexpo. Printre alte titluri râvnite de cititori s-au numărat: "21 de lecţii pentru secolul XXI", de Yuval Noah Harari, apărută la Polirom sau "Povestea mea", de Michelle Obama, editată de Litera, scrie News.ro.

RomaniaTV.net
19 nov. 2018, 06:57
Cele mai vândute cărţi la Gaudeamus 2018: Yuval Noah Harari, Radu Paraschivescu, Michelle Obama

Volumul lui Radu Paraschivescu a fost cea mai vândută carte a editurii Humanitas, urmat de cel semnat de Lucian Boia – „De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi”, „Aşteptând o altă omenire”, de Gabriel Liiceanu, volumul colectiv „România, te iubesc”, cu texte de Paula Herlo, Rareş Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu, „Pe mâna cui suntem?”, de Andrei Pleşu, „Dialoguri secrete. Cum se roagă scriitorii şi personajele lor”, de Ioana Pârvulescu, „Două eseuri despre paradis şi o încheiere”, de Horia-Roman Patapievici, „Variaţiuni pe o temă dată”, de Ana Blandiana, „Plăceri vinovate şi datorii împlinite. 12 confesiuni (o antologie)”, de Dan C. Mihăilescu şi „Transparenţa”, de Radu Vancu.

În topul Humanitas Fiction, cea mai râvnită carte a fost „Tatuatorul de la Auschwitz”, de Heather Morris, „Hippie”, de Paulo Coelho, „Scara lui Iakov”, de Ludmila Uliţkaia, „Povestiri de ţinut în palmă, de Yasunari Kawabata, „Copilul lui Noe”, de Eric Emmanuel Schmitt, „Tentaţia de a fi fericit”, de Lorenzo Marone, „Promisiunea zorilor”, de Romain Gary, „Grădina de piatră”, de Ismail Kadare, „Sala de bal”, de Anna Hope, şi „Suspine tandre”, de Yoko Ogawa.

La Humanitas Junior, primul loc în topul vânzărilor a fost ocupat de „Pana lui Finist Şoimanul. Basme fantastice ruseşti”, „De prin veacuri. Povestiri istorice şi legende populare pentru copii”, de regina Elisabeta a României (Carmen Sylva), „George şi corabia timpului”, de Stephen şi Lucy Hawking, „Basme”, de Wilhelm Hauff, şi „Miturile Nordului. Poveştile lui Odin, Thor şi Loki”.

Editurile Nemira şi Nemi au participat la Gaudeamus, ediţia 2018 cu noutăţi editoriale de ficţiune străină, ficţiune românească, non-ficţiune şi cărţi cadou pentru copii. Evenimentul principal a fost lansarea oficială a noului imprint Armada, de science fiction, fantasy şi thriller.

Cele mai căutate cărţi de la standul editurii Nemira au fost: „Frumoasele adormite”, cel mai recent roman al lui Stephen King, scris împreună cu fiul său Owen King, „O zi de decembrie”, de Josie Silver, din colecţia Damen Tango, „Câteva motive să iubeşti viaţa”, de Matt Haig, „Un gentleman la Moscova”, de Amor Towles, cel mai recent roman din colecţia Babel, „Istoria cuplurilor regale”, de Jean-Francois Solon – o carte care documentează câteva dintre cele mai influente cupluri din istoria lumii, „De veghe între lumi”, de Marisha Pessl, „Înainte de ploi”, de Dinah Jefferies, roman din colecţia Damen Tango, „Frăţia corbilor”, de Maggie Stiefvater, „Dirk Gently. Agenţia de investigaţii holistice”, de Douglas Adams, „Busola”, de Mathias Enard, roman câştigător al premiului Goncourt, apărut în colecţia Babel.

Cele mai căutate cărţi de la editura Nemi au fost: „24 de poveşti de citit înainte de Crăciun”, de Brigitte Weninger şi Eve Tharlet, autoarele seriei Aventurile iepuraşului Matei, „Spărgătorul de nuci”, de Valeria Docampo, „Poveste muzicală de Crăciun”, de Cristina Andone, „Un vultur în zăpadă”, de Michael Morpurgo, „Fetiţa care a salvat Crăciunul”, de Matt Haig, continuarea poveştii din „Un băiat numit Crăciun”.

Cea mai râvnită carte editată de Polirom şi vândută la Gaudeamus 2018 a fost: „21 de lecţii pentru secolul XXI”, de Yuval Noah Harari. A fost urmată de „Fontana di Trevi”, de Gabriela Adameşteanu, „O viaţă în scrisori. Corespondenţă I (1879-1890)”, de A.P. Cehov, „Pur şi simplu despre muzică”, de Haruki Murakami şi Seiji Ozawa, „De ce scriem”, de Philip Roth.

„Povestea mea”, de Michelle Obama, a fost cea mai vândută carte a editurii Litera de la ediţia Gaudeamus 2018. A fost urmată de „6 poveşti cu draci”, de Igor Bergler – în urma votului cititorilor, cartea a fost distinsă cu premiul „Cea mai râvnită carte a târguluiGaudeamus 2018”; „Trenul lui Lenin”, de Catherine Merridale, „Psihoterapia lui Dumnezeu”, de Boris Cyrulnik, „Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova”, coordonatori IoanAurel Pop, Ioan Bolovan.