Cele şapte noi minuni ale naturii au fost anunţate AFLĂ CARE SUNT

Jungla amazoniană, Golful Halong din Vietnam şi Cascada Iguazu din Argentina fac parte din cele şapte noi minuni ale naturii, potrivit organizatorilor unui sondaj internaţional.

RomaniaTV.net
12 nov. 2011, 15:57
Cele şapte noi minuni ale naturii au fost anunţate AFLĂ CARE SUNT

Celelalte patru minuni sunt insula Jeju din Coreea de Sud, inusla Komodo din Indonezia, râul subteran Puerto Princesa din Filipine şi Muntele Table, din Africa de Sud, potrivit fundaţiei New7Wonders.

Acestea sunt rezultatele provizorii, cele finale urmând a fi anunţate la începutul anului 2012, a declarat fundaţia elveţiană, avertizând că ar putea exista schimbări în lista finaliştilor.

Printre siturile care nu au reuşit să intre pe lista noilor minuni ale naturii se află Muntele Kilimanjaro, Marea Moartă, Marele Canion din Sua sau Marea Barieră de Corali.

Sondajul organizat de fundaţia elveţiană New7Wonders a atras şi interesul celebrităţilor, inclusiv al fotbalistului Lionel Messi, care i-a rugat pe fani să voteze cascada Iguazu, din ţara sa, Argentina.

Rezultatele au venit după un proces lung de consultare, ce a durat din decembrie 2007 până în 2009, când oamenii au fost rugaţi să spună ce locuri ar vrea să fie considerate minuni ale naturii. Peste un milion de persoane au alcătuit o listă de 440 de locuri, din peste 220 de ţări. Din aceastea, un grup de experţi a ales 28 de situri, urmând ca publicul să aleagă cele şapte minuni din acestea.

New7Wonders lansează acum un nou sondaj: top şapte oraşe ale lumii. Oraşele participante la concurs vor fi anunţate pe 1 ianuarie 2012.

VEZI MAI JOS IMAGINI ALE CELOR ŞAPTE MINUNI ALE NATURII