Cele şapte ţări care au învins coronavirusul. Statele în care nu mai este niciun caz activ de infecţie cu COVID-19

Şapte dintre statele lumii pot declara încheiată bătălia cu noul coronavirus. În unele dintre ele pandemia de COVID-19 nu a provocat nicio victimă, în altele s-au raportat decese, dar în data de 7 mai 2020 ele nu mai au niciun caz activ.

07 mai 2020, 08:46
Cele şapte ţări care au învins coronavirusul. Statele în care nu mai este niciun caz activ de infecţie cu COVID-19

Cifrele au fost făcute publice de John Hopkins University, care ţine o evidenţă strictă a cazurilor de infecţie şi a deceselor.

Prima ţară care a învins coronavirusul este Groenlanda, unde nu s-a mai înregistrat nicio infecţie cu noul coronavirus din data de 4 aprilie. În total, aici au fost 11 cazuri, din cele aproximativ 57.000 de persoane care trăiesc pe insulă.

Belize, statul cel mai puţin populat din America Centrală (aproximativ 400.000 locuitori), a scăpat şi el de epidemie. Acolo 18 persoane au fost infectate, dintre care două au murit.

A fost coronavirus şi în Insulele Falkland, unde între cei aproape 3.000 de locuitori s-au înregistrat 13 cazuri. Toți locuitorii bolnavi și-au revenit, iar insulele, unde sunt mai mulți pinguini decât oamenii, revin la viața lor de dinainte de pandemie.

Citeşte şi „Vino cu propriul tău coronavirus!”. Petreceri tematice în SUA, pentru infectare voluntară cu COVID-19

Nici Surinam, micul stat din America de Sud, aflat în nordul Braziliei, nu mai are niciun caz de infecţie cu COVID-19. Între cei aproximativ 600.000 de locuitori au existat 10 persoane cu coronavirus, dintre care una a murit. De asemenea, nici pe statul insular Papua Noua Guinee, din apropierea Australiei, nu mai există cazuri. Deși în ţară trăiesc peste 7 milioane de oameni, doar opt s-au îmbolnăvit, iar toate sunt deja recuperate.

O insulă din Caraibe, de asemenea, nu mai are cazuri active de coronavirus. Este vorba de Saint Barth, unde locuiesc puțin peste 9.000 de oameni. 6 persoane s-au îmbolnăvit, dar toate sunt vindecate în momentul de faţă. Din a doua jumătate a lunii aprilie nu au mai fost raportate îmbolnăviri noi.

O altă insulă din Caraibe care nu mai are coronavirus este Anguilla. În total, au fost înregistrate aici trei cazuri, la o populaţie de 60.000, iar toți pacienții s-au recuperat.