Rugăciunea de seară a lui Arsenie Boca. Cum se închina zilnic marele Sfânt al Ardealului

Rugăciunea de seară a lui Arsenie Boca este cea mai puternică rugăciune care poate fi rostită de creștini.

04 mai 2023, 18:04
Rugăciunea de seară a lui Arsenie Boca. Cum se închina zilnic marele Sfânt al Ardealului
Rugăciunea de seară a lui Arsenie Boca

Rugăciunea este, pentru fiecare creștin, cea mai simplă cale de a aduce pace interioară în sufletul lor și a celor dragi. Una dintre rugăciunile puternice care poate fi rostită de orice creștin este rugăciunea de seară a lui Arsenie Boca.

Prin rugăciune, creștinii îi pot mulțumi lui Dumnezeu pentru darurile primite în acea zi. Dumnezeu nu ține cont dacă rugăciunea rostită este scurtă sau lungă. Lucrul cu adevărat important este ca ceea ce spui să vină din suflet, iar rugăciunea să fie rostită cu multă credință și pietate.

Citește și: Calendar ortodox 5 mai 2023. Sfântul Efrem cel Nou, mare mucenic şi tămăduitor. Rugăciune pentru bolnavi

Arsenie Boca, cel mai mare duhovnic român

La mormântul lui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop ajung zilnic sute de credincioși pentru a cere ajutorul duhovnicului. În timpul vieții, acesta îi îndemna pe oameni să se roage mereu, fie la biserică, fie în casele lor. Părintele, supranumit Sfântul Ardealului, le-a lăsat credincioșilor sfaturi importante legate de rugăciune și de modul în care trebuie să fie aceasta rostită.

Citește și: Rugăciune pentru o călătorie binecuvântată. Icoana care nu trebuie să îți lipsească din mașină atunci când pleci la drum

Rugăciunea de seară a lui Arsenie Boca este foarte puternică, fiind rostită zilnic de cuviosul părinte. Aceasta aduce alinare și liniște oricărui creștin dacă este spusă cu convingere și cu gândul la izbăvirea de cel rău, sub orice formă.

„Dumnezeule veșnice și Împărate a toată făptură, Cel ce m-ai învrednicit a ajunge până în acest ceas, iartă-mi păcatele ce am făcut în această zi. Cu lucrul, cu cuvântul, cu gândirea, și curățește,

Doamne, smeritul meu suflet, de toată întinăciunea trupului și a sufletului.

Și-mi da, Doamne, în această noapte, a trece somnul în pace, că sculându-mă din ticălosul meu așternut, bine să plac Preasfantului Tău nume, în toate zilele vieții mele. Și-mi ajută cu Harul Tău să calc pe vrăjmașii cei ce se luptă cu mine, pe cei trupești și pe cei fără de trup”.