Cele trei ingrediente pe care nu trebuie să le consumi niciodată. Se regăsesc în multe produse din comerț

În cazul în care obișnuiești să te uiți doar la preț, atunci când cumperi un aliment, află că trebuie să fii atent la mai multe lucruri. De exemplu, să te uiți foarte atent pe eticheta acestora, pentru că multe pot conține ingrediente periculoase.

20 ian. 2024, 18:08
Cele trei ingrediente pe care nu trebuie să le consumi niciodată. Se regăsesc în multe produse din comerț

Un medic a prezentat cele trei ingrediente pe care ar trebui să le eviți. O să le regăsești pe eticheta mai multor produse din comerț, ce sunt consumate regulat.

Citește și Vouchere alimente 2024. Schimbări majore venite direct de la Guvern! Cine sunt românii care iau bani în plus

Cristina Toader a vorbit despre cele mai sănătoase alimente, dar și despre cele mai puțin sănătoase. Mulți români aleg să consume alimente ultraprocesate pentru că se găsesc ușor în comerț, nu sunt nici foarte scumpe și de asemenea, te scutesc de timpul de gătire.

Probabil nu sunt multe persoane citesc etichetele produselor pe care le achiziționează.

Conform specialistului, orice aliment pe care îl cumperi din comerț, nu trebuie să conțină mai mult de trei ingrediente. Iar acest lucru se întâmplă rare ori.

Totuși, e bine să cunoști câteva aspecte interesante. Cele trei ingrediente pe care nu trebuie să le mai consumi niciodată sunt agenții de îngroșare, zaharurile adăugate, dar și ingrediente care se termină în ”oză”.

De ce ingrediente să te ferești

În realitate, acestea sunt doar denumiri pentru zaharuri adăugate.

Iar medicul a explicat pe larg de ce să te ferești, dar și în ce manieră te afectează. Fiecare dintre aceste 3 ingrediente are ca scop conservarea produsului, sau oferirea unui gust mai aromat.

Astfel, chiar dacă poate îți e mai ușor să apelezi la produsele procesate, mai bine te gândești de două ori înainte.

„Agenți de îngroșare, stabilizatori sau emulgatori. Coloranţii fac produsul să arate mai bine, conservanţii îi oferă o durată mai lungă de viaţă, iar ceilalţi agenţi de îngroşare, stabilizatori sau emulgatori au rolul de a oferi o textură mai bună şi mai durabilă, indiferent de cât timp stă pe raft acel produs. Aşadar, un mare NU!

Citește și Produse cu doar 2 lei la LIDL. Ce pot cumpăra românii aproape pe nimic

Zaharuri adăugate și îndulcitori. Evitaţi alimentele cu sirop de porumb, zahăr din trestie, sirop de malţ, melasă etc. Ingrediente care se termină în ”oză”, Zaharoză, maltoză, dextroză, fructoză sau glucoză. Toate acestea sunt denumiri pentru zaharuri adăugate, aşadar evitaţi-le!”, arată medicul, potrivit DCnews.ro.