Cele trei reguli pentru a „câştiga” certurile în cuplu fără să-ţi superi partenerul

Certurile in cuplu nu trebuie sa fie generate de nevoia de a dovedi ca ai dreptate si a castiga in fata celuilalt, insa exista cateva reguli de baza prin care poti obtine consimtamantul partenerului fara sa se supere pe tine, existand astfel un "castig" pentru amandoi.

03 feb. 2015, 06:36
Cele trei reguli pentru a „câştiga” certurile în cuplu fără să-ţi superi partenerul

Chiar daca suntem constienti ca o cearta in cuplu nu este o „competitie” in care unui iese invingator si celalalt invins, multi dintre noi tindem sa ne lasam luati de val si recurgem la cuvinte si la un ton al vorbirii care lezeaza sentimentele celuilalt. Mai mult, nici nu „castigam” cearta. Aceasta deseori se incheie atunci cand partenerii au obosit certandu-se si lasa un gust amar. Exista in mijloace prin care poti pune punct unei certe in cuplu fara sa ai nici nu, nici partenerul senzatia ca unul a lasat mai mult decat celalalt. Asadar, poti incheia o cearta cu „castig” pentru amandoi. Iata cum!

1. Sa te vezi in „pielea” celuilalt

Legaturile stranse pe care le avem cu anumiti oameni apar pe fondul unei asimilari, a senzatiei ca celalalt este ca noi sau macar cat de cat asemanator. Acest aspect este cu atat mai valabil intr-o relatie de cuplu. Insa apropiere excesiva poate face ca unul dintre parteneri sa aiba, la un moment dat, impresia ca „stie mai bine” decat celalalt si sa-i ignore dorintele, nevoile, argumentele. In astfel de situatii, mai cu seama in mijlocul certurilor pasiv-agresive sau vulcanice, ar trebui sa ne punem in „pielea” celuilalt. „Eu cum m-as simti daca el mi-ar fi spus ce i-am spus eu adineauri?”, „Eu cum m-as simti daca el mi-ar da senzatia ca nu fac nimic bine asa cum ii dau eu senzatia?”. Sunt intrebari pertinente care ne permit sa ne temperam pe noi insine si sa calmam tensiunile in mijlocul disputelor.

Citeste mai mult pe lyla.ro