Celebra cântăreață Jane Birkin s-a stins din viață la 76 de ani

Jane Birkin, faimoasă artistă britanică, a fost găsită moartă chiar la ea acasă. Artista a devenit cunoscută în întreaga lume datorită hitului ei din 1969, intitulat "Je t’aime...moi non plus",

16 iul. 2023, 18:15
Celebra cântăreață Jane Birkin s-a stins din viață la 76 de ani
Celebra cântăreață Jane Birkin s-a stins din viață la numai 76 de ani

Ministerul Culturii din Franţa a transmis că actriţa şi cântăreaţa britanică Jane Birkin, cunoscută drept o „copilă sălbatică” din anii 1960 şi apreciată în mod deosebit în Franţa, s-a stins din viaţă la vârsta de 76 de ani în Paris, conform informaţiilor furnizate duminică de agenţia Reuters.

Citește și: Anamaria Prodan, în ipostaze intime în filmul în care apare. Ce scenă a trebuit să joace alături de Cristi Iacob

Potrivit informațiilor prezentate de ziarul Le Parisien și de televiziunea BFM, Jane Birkin a fost descoperită decedată la domiciliul său, după cum au declarat persoane apropiate acesteia. În anul 2021, Birkin a avut un accident vascular cerebral minor, după ce întâmpinase probleme cardiace în anii anteriori.

Jane Birkin, faimoasă artistă britanică, a devenit cunoscută în întreaga lume datorită hitului ei din 1969, intitulat „Je t’aime…moi non plus”, în care a interpretat alături de partenerul ei de atunci, regretatul cântăreț și compozitor francez Serge Gainsbourg. Această piesă s-a remarcat prin conținutul său explicit.

După încheierea căsătoriei sale cu compozitorul britanic John Barry la sfârșitul anilor 1960, Jane Birkin a ales Franța drept a doua sa casă.

Pe lângă cariera sa în muzică și rolurile sale în numeroase filme, ea a devenit o personalitate apreciată în Franța datorită naturii sale calde și implicării sale în lupta pentru drepturile femeilor și comunității LGBT.

„Această plecare este atât de tristă. Era o persoană frumoasă”, a declarat fostul ministru al Culturii Roselyne Bachelot pentru BFM.

Jane Mallory Birkin a venit pe lume în luna decembrie a anului 1946, în Londra. Ea este fiica actriței britanice Judy Campbell și a comandantului Royal Navy David Birkin.

Jane Birkin a câștigat notorietate prin rolul său în filmul controversat „Blow-Up” regizat de Michelangelo Antonioni în 1966, în care a apărut dezbrăcată într-o scenă de sex în trei.

Cu toate acestea, a fost în Franța unde a atins cu adevărat faima, atât datorită relației sale romantice cu celebrul și chinuitul star național Serge Gainsbourg, cât și datorită stilului său de tomboy și farmecul său britanic atunci când vorbea în franceză, unii afirmând că l-a cultivat intenționat.

Citește și: Profețiile lui Nostradamus pentru anul 2023 au început să se împlinească deja. Românii au ajuns să se confrunte zilnic cu problemele prezise de el