Celebrele berze din Răcari, urmărite pe internet, au un pui: „Avem și o nepoțică. Pas cu pas spre independență”

Familia de berze de la Răcari, județul Dâmbovița, care poate fi urmărită live cu ajutorul unei camere de supraveghere, are un pui.

15 iun. 2023, 16:27
Celebrele berze din Răcari, urmărite pe internet, au un pui: „Avem și o nepoțică. Pas cu pas spre independență”
Cuplul de berze din Răcari are un pui

Cuplul de berze care a devenit celebru pe internet are acum și un pui. Păsările pot fi urmărite în direct cu ajutorul unei camere de supraveghere, instalată de Primăria din Răcari pe stâlpul din fața cuibului.

Transmisiunile live pot fi urmărite pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Răcari și oricine vrea să observe habitatul natural al berzelor o pot face la numai un click distanță.

Citește și: Tu ce știi despre berze? Vezi de unde a luat naștere mitul conform căruia se spune că berzele aduc copiii

Primarul orașului, Marius Caravețeanu, este cel care a avut inițiativa, după ce ani la rând pasărea a ales să poposească în acel loc.

„Avem şi o nepoţică. Pas cu pas spre independență”, a spus primarul Marius Caravețeanu.

În data de 28 martie, barza a revenit la cuibul său, iar de ceva timp și-a făcut apariția și un mascul. Camera de supraveghre a surprins berzele în timp ce munceau la construcția cuibului, care, acum, are un al treilea membru.

Citește și: Gestul unui primar pentru a spori natalitatea în comună: „Vă rog să-i scrieţi berzei”

Câmp împânzit de berze la Buzău

Cei care au circulat pe drumul județean 203D, între Smeeni și Maxenu, din Buzău, au avut ocazia să admire un spectacol oferit de zeci de berze. Oamenii au oprit pentru a le fotografia. Păsările au poposit câteva ore pe terenurile agricole din zonă, cel mai probabil pentru a se hrăni cu insectele scoase la suprafață de plugurile tractiarelor.