Celebru cântăreţ internaţional, mort de coronavirus. Avea 93 de ani

Scriitorul, compozitorul şi cântăreţul canadian din Quebec Raymond Lévesque, autorul şlagărului ''Quand les hommes vivront d'amour', a decedat la vârsta de 93 de ani, după ce s-a infectat cu virusul SARS COV 2, relatează AFP, citată de Agerpres.

16 feb. 2021, 12:22
Celebru cântăreţ internaţional, mort de coronavirus. Avea 93 de ani
Raymond Lévesque. FOTO: journalmetro.com

Celebru cântăreţ internaţional mort de coronavirus. Cea mai cunoscută melodie a lui Raymond Lévesque este imnul pacifist ”Quand les hommes vivront d’amour”, compus în 1956, parţial ca reacţie la războiul din Algeria. Melodia a fost reinterpretată ani la rând de Eddie Constantine, Celine Dion, Bourvil sau Renaud.

Celebru cântăreţ internaţional mort de coronavirus

Condoleanţele mele familiei şi celor dragi ai marelui quebecoaz Raymond Lévesque, autorul uneia dintre cele mai frumoase melodii din toate timpurile”, a reacţionat imediat pe Twitter premierul din Quebec, François Legault.

Citeste si Cum arată iubita lui Cheloo. Daniela este pasionată de fitness şi arată impecabil FOTO

La rândul său, ministrul federal al Patrimoniului, Steven Guilbeault, a salutat memoria unui ”gigant al scenei artistice din Quebec”: ”Raymond Lévesque ne părăseşte, însă imnul de pace va continua să trezească ceea ce este mai frumos în inima tuturor”.

A refuzat premiul Guvernatorului General

Raymond Lévesque a refuzat din motive politice premiul Guvernatorului General, care o reprezintă pe regina Elisabeta a II-a în Canada, distincţie care i-a fost acordată în 2005.

După ce şi-a pierdut auzul, la jumătatea anilor 1980, artistul s-a dedicat scrierii, în special poeziei şi teatrului.

Spitalizat la Montreal după ce a contractat COVID-19, Lévesque a murit luni, potrivit familiei sale.