Celebrul actor Morgan Freeman face campanie electorală pentru Hillary Clinton

Unul dintre materialele electorale ale lui Hillary Clinton îl are ca narator pe actorul american Morgan Freeman, potrivit Variety.com.

28 oct. 2016, 05:51
Celebrul actor Morgan Freeman face campanie electorală pentru Hillary Clinton

Spotul electoral intitulat „Exemple/ Exemplu” face o comparaţie între cariera lui Clinton şi cea a lui Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA, poziţionându-i pe cei doi ca opţiuni: „În mâinile cui ne vom încredinţa ţara şi viitorul?”. De exemplu, spotul o prezintă pe Clinton ca fiind informată şi constantă, în timp ce Trump este prezentat ca fiind nepregătit şi nesăbuit.

Freeman şi-a împrumutat vocea şi pentru filmul biografic care a fost prezentat la Convenţia Naţională Democrată. De asemenea, acesta a narat un spot electoral şi pentru Barack Obama, în cadrul campaniei din 2012.

Morgan Freeman, care a cunoscut succesul în cinema după ce a trecut de vârsta de 50 de ani, a primit, în februarie 2005, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, pentru prestaţia din „O fată de milioane/ Million Dollar Baby”, de Clint Eastwood. Actorul a mai fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din „Strada/ Street Smart”, „Şoferul Doamnei Daisy/ Driving Miss Daisy”, „Închisoarea Îngerilor/ The Shawshank Redemption” şi „Neînfrânt/ Invictus”. Anul trecut, starul american a putut fi urmărit pe marile ecrane din România în filmul „Lucy”, de Luc Besson, unde joacă împreună cu Scarlett Johansson.